Energiatakarékosság. Évekig várható enyhébb vagy súlyosabb energiakrízis az EU-ban.
2022. okt. 26. 23:50
3/12 anonim válasza:
Értelmetlen. Egy 2 méteres tv esetén sem látsz különbséget a 4 vs 8k között. Csak egy marketing bullshi hogy a fogatlan parasztokat a tv-jük lecserélésére ösztönözzék.
2022. okt. 26. 23:57
4/12 anonim válasza:
Egyrészt mert értelmetlen a 8k, másrészt pedig így más irányba lehet terelni a piacot. Remélhetőleg most a gyártók nem a nagy felbontással probálnak egymásra licitálni, hanem mondjuk a nagyobb energiatakarékossággal, vagy egyéb tényezőkkel. Mobiloknál is megvolt ez a folyamat, igaz nem volt olyan látványos. Miután már a gagyi sz*rnak is volt 4 hátlapi kamerája, elkezdtek inkább az akkumulátor kapacitással versenyezni. Aztán most a hajlítható képernyő a divat, de talán még annak is több értelme van, mint +1 kamerának (újra).
2022. okt. 27. 00:07
5/12 anonim válasza:
Tényleg hülyeség, bőven elég a "sima" LCD/LED vagy nagyon maximum a 4K is. Egyébként háborútól függetlenül sem ártana végre elkezdeni energiatakarékosabb, környezetbarát módokat előtérbe helyezni, mert egyre súlyosabb a klímaválság, végre tenni kéne már valamit ami előremutató. Ez például egy remek ötlet, végre valami értelmes az EU-tól a sok kártékony hülyeség (GDPR, vám stb.) után.
2022. okt. 27. 01:10
6/12 anonim válasza:
Nyugi, nem lesz betiltva semmi, csak meghatározott energiahatékonyságot írnak elő. Annyi fog változni, hogy az újonan forgalomba hozott készülékeknél 2023 márciusától nem számít, hogy 4K-s vagy 8K-s panelt használnak, ugyanolyan energiahatékonysági index-szel kell számolni.
A félreértés abból jön, hogy a jelenlegi 8K tévék egyike sem felel meg a hatályba lépő szabálynak. Egészen biztos vagyok benne, hogy ezt a problémát a gyártók meg fogják oldani, hiszen nem olyan rossz nekik 8K-s tévét eladni az EU-ban, különösen azért, mert a 4K-s piac telített. (Egyébként a Samsung már jelezte, hogy meg tudják oldani)
2022. okt. 27. 01:37
7/12 anonim válasza:
Attól tartok amúgy, hogy ha belinkeltél ovlna egy forrást az egészre, ott világosan le lett volna írva:D
2022. okt. 27. 08:49
8/12 anonim válasza:
Mit szeretnél 8K-ban nézni?
Még a 4K-ra sincs értelmes tartalom, mert egy 4K film közel 100Gb, a 4K játékok meg a mai konzolokon is 30fps-el döcögnek.
Nemrég vettem 4K TV-t, de normál használat során semmi különbséget nem látok FHD és 4K között sem, csak ha centikről nézem a 2 kijelzőt.
Szóval én még a 4K szükségessét sem érzem, nemhogy 8K...
2022. okt. 27. 09:36
9/12 anonim válasza:
Már a 4K-nak sincs értelme. Teszteltem 720p-s filmeket 2 és fél méter átmérőjű, azaz bazinagy tévén, és tökéletesen néztek ki, és akkor az még nem full HD. A Csillagok háborújának egyik részét digitális kamerával, full HD-ben, 1080p-ben forgatták, és moziban mutatták be. Ebből látható, hogy a full HD tökéletesen elegendő, nem beszélve arról, hogy a 4K már túl éles, amitől ronda lesz a látvány. A 4K már egy felesleges dolog, ami csak a pénzcsinálásról szól.
2022. okt. 27. 15:08
10/12 anonim válasza:
Amúgy igen, én a mai napig 720p-ben nézem a filmeket a nem kicsi 4K TV-men, és teljesen tökéletes.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!