(pls help 🏳️🕊️) Milyen (független) szervezetekhez fordulhatok munkahelyi megkülönböztetés miatt, és hogyan kezdeményezhetek esetlegesen kártérítést? Teljesen magatehetetlennek érzem magam, és senkitől nem kaptam eddig érdemi információt.
Nemrégiben egy közvetlen kollégám „véletlenül” kikotyogta, hogy mentális betegségem van, és hogy gyógyszeres kezelés alatt állok. 1-2 kolléga azóta kerüli a társaságomat és a munkánkkal kapcsolatos információkba is alig-alig avat be. Ezzel még úgy vagyok, hogy nem akkora probléma, mert el tudom látni a munkakörömet, sőt, hogy nehogy ebből súlyosabb probléma adódjon, jeleztem az egyik felettesemnek, hogy ne visszakézből tudja meg, hogy gyógyszerbeállításon vagyok (amúgy soha senki nem nézte ki belőlem, h mentális beteg vagyok, a munkám során nem vetítem ki).
Viszont a napokban egy másik kollégám, akivel egy albérletben élünk egy kettőnk között lévő magánéleti konfliktust bevitt a munkahelyünkre, sőt egyenesen az ápolási igazgatóság felé- ezt pont a szabadnapomon közölte úgy, hogy Ő munka közben hazajött és felvert az álmomból, aztán támadóan közölte, hogy hagyjam el az albérletet, mert nem bírja elviselni az én mentális állapotomat. Mivel nem tettem eleget a kérésének, ezért zsarolni kezdett stb... aminek az lett a vége, hogy mentő lett hívva (a rendőrség is kivonult, ennek ellenére magasról leszharták, hogy meg lettem fenyegetve, és tulajdonképpen az én albérletemből próbál kiüldözni a kollégám), és azok vittek be a munkahelyünkön lévő ideggondozóba. Mondanom se kell, hogy most már az egész kórház tudja, h pszichiátriára lettem továbbutalva, ahonnan persze saját felelősségre kijöttem.
Ezek után fogalmam sincs, gogy mi tévő legyek, elvileg a munkahelyemről az ápolási igazgató nem akar elbocsájtani, mert jó munkaerőnek tart- legalábbis a kollégám ezt mondta, így nem tudom mennyi a valóságtartalma. Viszont nem csak a betegségemmel éltek vissza, hanem az emberi méltóságommal is. Nincs semmi minősítésem, hogy védett munkaerőnek számítaném, így nem tudom, hogy egyáltalán számíthatok e valami kárpótlásra, főképp akkor, ha ez az incidens miatt elveszítem a munkahelyem- sőt, az egész megyében nem fogok tudni a szakmámban elhelyezkedni, mert az összes intézmény egy fennhatóság alatt áll. És akkor a megélhetésemről még szó sem esett.
Munkahelyi megkülönböztetés mást takar.
Ez sokkal inkább rágalmazás, zaklatás kategóriájába esik.
És nincs az egész megyében csak állami intézet?
Melyik megye?
Egy csomó egyházi, alapítványi idősek otthona van, Pl. ahol dolgozhatnál, az tuti másik fenntartó.
Egyébként a fenntartó tojik az ilyenre, amíg anyagi kár nincs belőle.
Nem fog "odaszólni" sehova.
A vezető dönt arról, hogy kit vesz fel, és kit nem.
Ha tényleg jó munkaerő vagy, akkor átmész másik városba, és fel fognak venni.
Az viszont lehet, hogy a pletykás kollégák ismernek ott valakit, és "híred" megy.
“közölte, hogy hagyjam el az albérletet, mert nem bírja elviselni az én mentális állapotomat”
És miben nyilvánult meg a te mentális állapotod, amit ő nem tudott elviselni?
Ezt nagyon fontosnak tartanám, mert itt van a lényeg.
Mi az oka?
Ha két ember között vita alakul ki, nem megy ki a rendőr és a mentő.
4#-es vagyok.
“egy kettőnk között lévő magánéleti konfliktust bevitt a munkahelyünkre,”
Miből fakadt ez a konfliktus? Miben nyilvánult meg? Őrjöngés, verekedés, vagy valami más?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!