Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » A lakásom volt tulaja kapott...

A lakásom volt tulaja kapott egy levelet a főügyészségtől 1 hónapja, de még nem tudtam odaadni neki. Nekem lehet bármi felelősségem ebben? Vagy bajom ebből?

Figyelt kérdés

Szeptember 12-i feladással találtam egy levelet a postaládámban október 3-án, ami a tavasszal vásárolt lakásom előző tulajának érkezett, aki egy félbűnöző c# volt. (Nem sztereotípia, velem rendes volt, de tényleg dicsekedett vele, hogy pl. idős emberek eltartási szerződéseivel "foglalkozik". A lakás is a kisgyereke nevén volt.) Én külföldön voltam szeptemberben és előtte nyáron is összesen 3 hónapig, tehát ezért október 3-án találtam meg a levelet, majd a következő három napom rohanás és ügyintézés volt, nem értem rá ezzel foglalkozni. Utána viszont megint elmentem az országból a 3 nap után még 1 hétre, most jöttem végleg haza pár napja és ma megyek vissza abba a városba és a lakásomba.

Lehet bármi bajom abból, hogy 1 hónapig nem tudtam neki odaadni egy főügyészséges levelet? Most már nem is akarom, mert egyrészt azt sem mondanám el neki, hogy most is 3 hónapig üres volt a lakás (és lesz is még a jövőben, mert néha kijárok külföldre dolgozni) és ezért csak októberben találtam meg, másrészt nem akarok semmi konfliktusba keveredni egy ilyen emberrel és nem akarok már tőle semmit. Pl. nem értené meg az okaimat, hogy miért csak most tudom odaadni neki a levelet. Más levele amúgy nem érkezett hozzám, szóval nem tudom miért pont a főügyészség nincs tisztában az új címével. Tőlem már kijelentkeztek még júniusban. Illetve a levéllel mit csináljak? Titkoljam el hogy megkaptam és dobjam ki, vagy küldjem vissza a főügyészségnek? Vagy mit?

2022. okt. 16. 11:46
 1/2 anonim ***** válasza:
Semmi.
2022. okt. 16. 12:22
 2/2 anonim ***** válasza:
100%

Ilyen helyekről általában tértivevénnyel jönnek a hivatalos levelek. A postás nem dobhatta volna be csak úgy a postaládába, azt át kellett volna a címzettel vetetni vagy visszaküldenie, ha nem található a helyen az illető.

Szerintem az a legjobb ha mostmár nem szólsz róla, senki nem tudja azt bizonyítani, hogy azt a levelet te kaptad meg.

2022. okt. 16. 12:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!