Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Van olyan lehetőség, hogy...

Van olyan lehetőség, hogy feljelentem, viszont nem kap durva büntetést, csak egy olyat, amitől megijed?

Figyelt kérdés

Van egy garázssor, ahol több garázs is van, és ott van egy garázsa apukámnak, meg egy olyan 26-28 év körüli fiatalabb, nagyobb darabb srácnak, neki a legvégén van a garázsa.

Apukám már nem feltétlen van észnél így 60-hoz közel, elmondása szerint zavarja, hogy néha a srác nem áll be a garázsába, hanem a garázsa előtt áll meg, apukám szerint nem lehet tőle ezért elférni (pedig nagyon nagyon kényelmesen el lehet, még két autóval is).

Legutóbb pont ott voltam egy ilyen veszekedésnél, fater kvázi ultimátum elé állította a sracot, hogy vagy beparkol a garázsba, vagy beáll egy rendes parkolóba, vagy pedig valami fog történni a kocsijával.

Erre a srác egy másodperc alatt átment idegbetegbe és a nyakánál fogva a falhoz szorította az apámat, és úgy ordibált vele, hogy ha a kocsijának valami baja lesz, akkor véresre fogja őt verni.

Próbaltam beszélni a sráccal, hogy vagy álljon be tényleg a garázsba, vagy álljon be a 100-200 méterre lévő parkolóba, és akkor ilyen egyszerűen megoldható lenne a dolog, de Ő is köti az ebet a karóhoz, hogy a saját garázsa, saját autója, Ő dönti el, hogy hova áll vele addig, ameddig azt nem tiltja valamilyen kresz rendelet.

Mivel nem szeretném, hogy apukámat ténylegesen agyon verjék, az lenne a kérdésem, hogy milyen jogi kiskapuk vannak, arra, hogy feljelentsem azt a srácot, és büntessék meg, de ne annyira, hogy baj legyen, hanem csak "lecke" gyanánt, hogy ne legyen az, hogy egyszer tényleg elkapja a faterom.

Sajnos a faterom lelkére sem tudok hatni, nem nyugszik le, és mivel Ő az apukám, aki szeretett és felnevelt, természetes, hogy az Ő pártját fogom, és megvédem.

Esetleg ha kiprovokálunk még egy ilyen falhoz lökős dolgot, és "felvesszük" az járható út lenne?

2022. okt. 8. 14:32
 1/7 anonim ***** válasza:
90%
Én inkább apáddal beszélnék, hogy hagyja abba vezetést, ha ennyire nem megy neki. El nem tudom képzeli, hogy egy sor végén saját beállója elé parkoló ember hogyan akadályoz és kit. És ő kezdte a fenyegetőzést.
2022. okt. 8. 14:39
 2/7 A kérdező kommentje:

Nem kioktatást kértem, hanem normális segítséget, ez az oldal funkciója nem?

Ha nem tudsz a kérdésre válaszolni, ne tedd.

2022. okt. 8. 14:41
 3/7 qkker1 ***** válasza:
77%
Mind ketten -apád és te- jó nagy bunkók vagytok, a srác meg kicsit túlreagálta dolgot, bár ha engem fenyegetett volna apád, akkor én is felkentem volna a falra!
2022. okt. 8. 14:43
 4/7 qkker1 ***** válasza:
92%

"Ha nem tudsz a kérdésre válaszolni, ne tedd."

A kérdésre válaszolt.

2022. okt. 8. 14:43
 5/7 anonim ***** válasza:
91%
Igaza van az elsőnek. Ha ténylegesen nem állja el az utat, más autókat nem akadályoz a garázs előtt álló kocsi, akkor mégis kinek mi köze hozzá, hogy ott áll?
2022. okt. 8. 14:44
 6/7 anonim ***** válasza:
0%

A tettlegességet igenis vedd fel.

Azért akármi van, ne egy nála 3x idősebbnek emberkedjen.

2022. okt. 8. 14:49
 7/7 anonim ***** válasza:
100%

Az van, kérdező, hogy mi kívülállók vagyunk, és elfogultság nélkül sajnos úgy tűnik, hogy apád kötekszik.

Konkrétan ő fenyegette meg először a szomszédot, ráadásul úgy, hogy apádon kívül senkinek nincs útban az a kocsi.

Ráadásul nem először szólt neki, csak a fenyegetés volt új, ezért volt a szomszéd agresszív. Mert már elege van.

Ez persze nem mentség arra, amit a szomszéd tett, de emiatt nem szoktunk a buszon, piacon, stb. így viselkedni.

Ha pedig "már nem feltétlen van észnél" akkor simán lehet, hogy másokkal is így viselkedik.

Ha tényleg a szíveden viseled a dolgot, kérd meg a háziorvost, hogy utalja be édesapádat egy pszichiáterhez kivizsgálásra.

Mert ha nem a szomszéd, akkor más fogja megverni a magatartása miatt.

2022. okt. 8. 16:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!