Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » 2023-ban mennyi lesz 1 hektár...

2023-ban mennyi lesz 1 hektár termőföld éves tiszta nyeresége?

Figyelt kérdés
A termény árak nagyon sokat emelkedtek az utóbbi időben úgy tudom.

2022. okt. 5. 18:00
1 2
 1/17 A kérdező kommentje:
Idén 507.000 forint ha jól tudom.
2022. okt. 5. 18:00
 2/17 anonim ***** válasza:
79%

nekünk idén a kukorica bekerülési költsége kb 1000Ft/kg

h el tudom adni 200-ért a rossz minőségű (szorult szemek) kukoricát, akkor már boldog leszek

.

Támogatással együtt is többszázezres ráfizetés/hektár az idei mérleg.

2022. okt. 5. 18:06
 3/17 anonim ***** válasza:
70%
"A termény árak nagyon sokat emelkedtek az utóbbi időben úgy tudom." Jól tudod, de még mindig nagyon keveset.
2022. okt. 5. 19:25
 4/17 anonim ***** válasza:
55%

Akkora aszály volt, hogy a földmunkák (vetés, aratás, vetőmag, stb) árat sem fedezi az, amit a terményért kaptunk.

Szimplán azért, mert nem termett.

Mert kiszáradt.

Én mindenhonnan az aszályról hallok, hozzád nem jutott el?

2022. okt. 17. 20:09
 5/17 A kérdező kommentje:
#4 Valóban aszály volt idén, de a búza és egyéb takarmány növények ára viszont az egekbe emelkedett az orosz-ukrán háború miatt... Plusz itt az óriási infláció is. Ilyenkor gondolom ezeket is figyelembe veszik.
2022. okt. 18. 04:20
 6/17 anonim ***** válasza:

Oké, akkor mondom másképp:

Az a föld, ami tavaly egy zsák búzát termett, idén csak egy maréknyit.

Az aszály miatt.

Iszonyú visszaesés.

Igen, azért a maréknyi búzáért sokkal többet fizettek, de azért közel sem annyit, mint amit tavaly egy zsáknyiért kapott az ember.

Idén a gabonatermelés VESZTESÉGES volt.

Ha beírod az aszály és a kártérítés szavakat a Google-ban, sok cikket találsz róla.

[link]

2022. okt. 18. 08:52
 7/17 anonim ***** válasza:
55%

6

szerintem fölöslegesen magyarázol neki.

ez valami inkompetens, aki nem fogja fel, hogy az ország nagy részén nem volt mit betakarítani.

látja az adatokat a monitoron és azt számolgatja, hogy hány év múlva fog megtérülni neki 10/100 hektár.

az első bökkenő ott lesz, hogy nem fog tudni földet vásárolni, mert nincs hozzá végzettsége...

ha mégis vesz egy aranykalászos végzettséget, akkor meg az lesz a baja, hogy nem tud födlet venni, mert a helyi gazdáknak elővásárlási joga van...

2022. okt. 18. 09:22
 8/17 anonim ***** válasza:

Igazad van.

A kérdező beleesett abba a hibába, hogy fogalma sincs miről beszél, így azt sem érti, hogy mit nem ért.

2022. okt. 18. 15:07
 9/17 A kérdező kommentje:

A föld árak most rengeteget emelkedtek a tavalyihoz képest: [link]

Nem vagyok földműves ez igaz, de pont Ti nem értitek a kérdést. Van egy olyan jogi fogalom, hogy "éves tiszta nyereség" amit peres ügyekben is szoktak alkalmazni, szóval ez a fogalom létezik, mert a kártérítési összegeket is ez alapján szokták megállapítani. Ez egy átlag összeg aminek a megállapítása során figyelembe szoktak venni mindent aszályt, inflációt, értéknövekedést, stb. Tehát én ennek az összegére lennék kíváncsi a jövő évre nézve.

2022. okt. 18. 23:33
 10/17 A kérdező kommentje:
Akkor meg nem értem minek panaszkodni, ha az állam kártalanít titeket. Az aszály károkért az állam kárpótol titeket, szóval ez nem értékbefolyásoló tényezó.
2022. okt. 18. 23:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!