2023-ban mennyi lesz 1 hektár termőföld éves tiszta nyeresége?
nekünk idén a kukorica bekerülési költsége kb 1000Ft/kg
h el tudom adni 200-ért a rossz minőségű (szorult szemek) kukoricát, akkor már boldog leszek
.
Támogatással együtt is többszázezres ráfizetés/hektár az idei mérleg.
Akkora aszály volt, hogy a földmunkák (vetés, aratás, vetőmag, stb) árat sem fedezi az, amit a terményért kaptunk.
Szimplán azért, mert nem termett.
Mert kiszáradt.
Én mindenhonnan az aszályról hallok, hozzád nem jutott el?
Oké, akkor mondom másképp:
Az a föld, ami tavaly egy zsák búzát termett, idén csak egy maréknyit.
Az aszály miatt.
Iszonyú visszaesés.
Igen, azért a maréknyi búzáért sokkal többet fizettek, de azért közel sem annyit, mint amit tavaly egy zsáknyiért kapott az ember.
Idén a gabonatermelés VESZTESÉGES volt.
Ha beírod az aszály és a kártérítés szavakat a Google-ban, sok cikket találsz róla.
6
szerintem fölöslegesen magyarázol neki.
ez valami inkompetens, aki nem fogja fel, hogy az ország nagy részén nem volt mit betakarítani.
látja az adatokat a monitoron és azt számolgatja, hogy hány év múlva fog megtérülni neki 10/100 hektár.
az első bökkenő ott lesz, hogy nem fog tudni földet vásárolni, mert nincs hozzá végzettsége...
ha mégis vesz egy aranykalászos végzettséget, akkor meg az lesz a baja, hogy nem tud födlet venni, mert a helyi gazdáknak elővásárlási joga van...
Igazad van.
A kérdező beleesett abba a hibába, hogy fogalma sincs miről beszél, így azt sem érti, hogy mit nem ért.
A föld árak most rengeteget emelkedtek a tavalyihoz képest: [link]
Nem vagyok földműves ez igaz, de pont Ti nem értitek a kérdést. Van egy olyan jogi fogalom, hogy "éves tiszta nyereség" amit peres ügyekben is szoktak alkalmazni, szóval ez a fogalom létezik, mert a kártérítési összegeket is ez alapján szokták megállapítani. Ez egy átlag összeg aminek a megállapítása során figyelembe szoktak venni mindent aszályt, inflációt, értéknövekedést, stb. Tehát én ennek az összegére lennék kíváncsi a jövő évre nézve.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!