Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » 18 milliós ingatlan 50 %-át...

18 milliós ingatlan 50 %-át 25-25%-ban az anyai és apai féltestvéreim örökölték, én a lakásban lakom születésem óta (40 év), ki rakhatnak e onnan ha nem akarok hitelt felvenni, hogy ki fizessem őket?

Figyelt kérdés
Milyen opcióim vannak lehetnek?

#öröklésjog
2022. okt. 5. 13:32
1 2 3 4 5
 31/43 anonim ***** válasza:
83%
Plusz ha megy az értő olvasás: "ki rakhatnak e onnan ha nem akarok hitelt felvenni, hogy ki fizessem őket?" Tehát az övé az 50% a szülei után.
2022. okt. 5. 16:08
 32/43 anonim ***** válasza:
14%
Úgy értettem,hogy aludjon ki jobb árat:Megveszi azt a 25+25 %-ot. Csak nem 9millióért hanem kevesebbért. Ha először húzza a száját majd megtörik" egyszerűbb.
2022. okt. 5. 16:43
 33/43 anonim ***** válasza:
82%
Ez a 18 millió honnan jött? Fel kell becsültetni a jelenlegi értékét és az alapján fog menni, ha nem tudnak a testvérek megegyezni.
2022. okt. 5. 16:51
 34/43 A kérdező kommentje:

Édesanyámé volt az egyik fele a másik fele édesapámé.

Édespám meghalt 2005-ben akkor a 25 % tulajdonrész átkerült az előző házasságából született lányára,

édesanyám meg kérte a haszonélvezetet az egész ingatlanra a hagyatéki eljáráson.

Az édesapám lányára került az ingatlan bejegyzés 25 % tulajdon lapon 2005-ben.

Édesanyám meghal 2021-ben, a hagyatéki és a felmérés elhúzódott 1 évet.

Most tavasszal volt ingatlanbecslés ekkor lett az ingatlan értéke 18 mFt.

Édesanyám előző házasságából lévő lányára száll így a másik 25 % és rám szintén 25 % ugye. A hagyatéki előtt állok. Az anyai féltestvéremmel beszélő viszonyba állok, és mivel én ápoltam édesanyámat ezért azt mondta, hogy erre tekintettel nem kéri a részét tőlem sose. Én felajánlottam, hogy akkor, ha az apai féltestvéremtől megveszem a részét akkor mivel nincs örökösöm a teljes részt átadom neki. De ezt le akarom papírozni.

Tisztában vagyok vele, hogy fizetnem kell, de egy 9 milliós kölcsön nem keveés jövedelem kiesés egy (260as bérből havi 75) ha mindkét nővéremet ki kell fizetni.

Nem hallgatok!! és nyilván nem akarok senkit kisemmizni, de én éltem át édesapám és édesanyám halálát, én éltem velük én segítettem nekik, a másik két féltestvérem semmit a saját szüleiknek. Így most úgy állok, nyílván hogy van egy olyan ingatlan ami még 2021-ben NEM 18 milliót ért! és nem akarok több hitelt felvenni mint ami feltétlenül szükséges. A bejelentett lakcímem itt van (jó jönnek a kommentek; hogy semmit nem ér)

De egy biztos; elővásárlási jogom van mindkét tulajdonrészre! Édesanyám ügyében megvolt a hagyatékátadó végzés, de nem emelkedett jogerőre, és kérhetem a hagyatéki tárgyalás kitűzését.

Röviden ennyi.

2022. okt. 5. 17:12
 35/43 anonim ***** válasza:
93%
Ezek szerint az egyik negyedét kellene "csak" kifizetni, az 4,5 millió forint. Tulajdonképpen mi a kérdés? Ha a másik féltestvér kéri a részét, akkor ki kell fizetni, ha máshonnan nem megy, akkor hitelből.
2022. okt. 5. 17:17
 36/43 A kérdező kommentje:
így van ennyi, úgy hogy én is így gondoltam, de azért még megkérdezek egy szakembert mert itt nem nagyon láttam, max 1 hozzászólót
2022. okt. 5. 17:43
 37/43 anonim ***** válasza:
93%
De kérdező, te azt kérdezted, kirakhatnak-e, ha nem akarod/tudod kifizetni a részüket. Erre az a válasz, hogy igen.
2022. okt. 5. 17:49
 38/43 A kérdező kommentje:
elővásárlási jog
2022. okt. 5. 17:50
 39/43 A kérdező kommentje:
nyilván kifizetem
2022. okt. 5. 17:50
 40/43 anonim ***** válasza:
88%

Akkor nem értem, hol a probléma vagy mi a kérdés.

Az egyik testvéredet kifizeted, a másikat nem, ő meg lepapírozza veled, hogy lemond a részéről, aztán ennyi.

De akkor miért 9 millióról beszéltél?

2022. okt. 5. 17:56
1 2 3 4 5

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!