Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Csak én nem értem mi volt a...

Csak én nem értem mi volt a baj a Lidl csoki nyusziaival?

Figyelt kérdés

Azért nem értem a nagy pereskedést, mert több bolt is szokott utánzatokat gyártani.

Pl. a Lidl gyárt Magnum utánzatot is

Magnum:

[link]

Lidl:

[link]

#Lidl #Lindt #Csoki nyuszi
2022. okt. 4. 20:55
 1/3 anonim ***** válasza:
Esküdj, azóta értetlenkedsz?
2022. okt. 4. 21:44
 2/3 anonim ***** válasza:
100%

"Csak én nem értem mi volt a baj a Lidl csoki nyusziaival?"

Biztos van még néhány ember rajtad kívül, aki nem érti mit jelent a szerzői jog, a védjegy, a vásárlók megtévesztése, és hasonló nehezen emészthető fogalmak.

"mert több bolt is szokott utánzatokat gyártani"

Bolt biztos nem gyárt sem utánzatot, sem mást. A bolt forgalmaz.

"Lidl gyárt Magnum utánzatot is"

Nem, a Lidl - mint fentebb említettem - legfeljebb forgalmazza. És nem Magnum utánzatot, hanem jégkrémet. Majd ha a Magnum gyártója, tulajdonosa úgy gondolja, hogy ez a termék árt az ő üzletének, akkor ő is keresetet nyújt be.

Te mit szólnál, ha lenne egy terméked, aminek az értékesítéséből jól megélsz, és jönnék én, piacra dobnék egy arra megszólalásig hasonló terméket kicsit olcsóbban, ezáltal elvéve a bevételedet? Jönnél nekem gratulálni?

2022. okt. 4. 22:12
 3/3 anonim ***** válasza:
100%

Attól függ, ki áll bele egy kétes kimenetelű pereskedésbe, ami rengeteg pénzt visz el akkor is, amikor végül te nyersz. Jelen esetben is először vesztettek, aztán most nyertek a Lindt tulajdonosai; de a pereknek még nincs vége.

Egyébként ilyen esetekben nem igazán játszik a szerzői jog, mivel a termékek túlnyomó többségét nem lehet másképp elkészíteni, ill. már a régi dolgokra épít. Húsvéti csokinyulak már azelőtt is léteztek, hogy a Lindt-et megalapították, s ezeket nagyon másképp nem lehet megalkotni, hisz az állat az olyan, amilyen. Egyébként az átkosban is voltak ilyen csokinyulak, csak lejjebb volt a fülük, s barnás színűk volt.

Jelen esetben a bíró úgy ítélte meg, hogy hasonlít annyira a másik termékre, hogy összetéveszthető legyen, ezért ítélt a felperes javára.

2022. okt. 5. 12:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!