Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Lányomnak hogy segitsek...

Lányomnak hogy segitsek kitenni a párját a házomból?

Figyelt kérdés

Adott egy ház, ami az én nevemen van. Lányom él ott párjával, de nagyon rossz a kapcsolat. Lelki terrorista a férfi. Ugye erre bizonyíték sincs...Van egy közös gyerekük.

A srác segitett felújitani a házat, és most ez a kifogás, hogy ez miatt nem megy el, mert az ő elképzelése szerint övé a fél ház. Na ez egy nagy hülyeség tudom, de nem akar menni amig pénzt nem lát. Lelki terrort alkalmaz. Ha én kijelentem a lakcímét, és úgy hivom a rendőröket, hogy nem lakik itt, segítenek? Illetve megtehetem?

Bíróság mennyi pénzt itélhet meg neki?

Lányom gyesen volt, igy közös kasszán voltak, nyilván a pasinak volt több bevétele. Albérleti dijat nem kértem! Így csak a rezsi árát kellett fizetni míg ott lakott.

2022. okt. 4. 19:40
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
88%

Ez nagyon jogi kérdés, nem párkapcsolati.

Amúgy ha nincs bejelentve, akkor kiraakthatod.

Illetve nem hiszem, hogy bármilyen pénzt kéne fizetnetek neki... tudja majd bizonyítani a felújításokat számlákkal egyáltalán?

2022. okt. 4. 19:44
 2/15 anonim ***** válasza:
100%
Ha be van jelentve, akkor is kirakhatod, illetve kijelentheted egyoldalúan. De ugye a lányodnak kellene kitennie, nem neked.
2022. okt. 4. 19:45
 3/15 Sunshinedoll ***** válasza:
100%

Totál lényegtelen, hogy az ő értelmezésében kié a ház, ez jogi kérdés, és jogilag a tiéd.

Nyugodtan kirakhatod.

2022. okt. 4. 19:47
 4/15 A kérdező kommentje:
Enyém a ház, nem a lányomé.azért kérdeztem. Be van jelentve. De ki tudom-e jelenteni a bele egyezése nélkül? Szép szóra nem megy el. Felújítást ő csinálta ismerőseivel anyagáron, amit nem ismerőseivel csinált, hanem szakember azt én fizettem.
2022. okt. 4. 19:49
 5/15 anonim ***** válasza:
100%
Át kéne rakni a jogi kategóriába. Van ennek valami hivatalos menete, ajánlott levélben kell felszólítani, stb de majd az okosabbak megmondják. Nem olyan egyszerű, hogy bemész kijelented és kidobod.
2022. okt. 4. 19:53
 6/15 anonim ***** válasza:
27%

Persze, hogy kirakhatod, de ezt mégis hogy képzeled el technikailag? Közlöd a lányoddal, hogy kiraktad a pasiját, az unokáddal, hogy az apját? 👉 Attól tartok, ezt a meccset a lányodnak kell levívnia, az ő párkapcsolata, az ő élete.

Egyébként teljesen érdektelen, hogy milyen felújítást csinált a lakáson, ez önmagában nem teremt tulajdonviszonyt, és ettől még simán kirakhatod. Így járt.

2022. okt. 4. 19:54
 7/15 anonim ***** válasza:
100%

Ez valóban nem a jó kategóriába van írva.

Egyébként ilyen esetben hogyafenébe ne lenne beleszólása az anyósnak, mint tulajdonosnak. Ki kell rakni az ingatlanából az illetőt és a továbbiakat meg rendezni vele.

Zárójelben jegyzem meg, hogy soha nem engedném meg anyósként hogy más (itt: a vejem) fizessen bármit az ingatlanom felújításában, pont az ilyen helyzetek elkerülése végett. Hogyha mennie kell, akkor menjen Isten hírével, azokkal az ingóságaival amikkel jött.

Olyan értelemben érintett vagyok a témában hogy két húgomnál is laktak a párjaik úgy hogy rögtön ők is beköltöztek ahogy kész lett a lányok lakása. Nem engedtek a szüleim semmit se fizetni a munkálatokba és berendezésekbe, így úgy távozhattak a szakításkor ahogy jöttek, a saját személyes holmijaikkal (egyik két évig, a másik másfél évig volt ott).

2022. okt. 4. 20:05
 8/15 anonim ***** válasza:

Kényszer kijelentheted a lakásból, de az még nem elég ahhoz, hogy ki is tedd. Ha önként nem akar menni, akkor bírósághoz kell fordulnod és a kilakoltatási engedély birtokában már intézkedhetnek a rendőrök is. Addig nem, amíg bizonyítani tudja, hogy életvitelszerűen ott élt. Jogilag szívességi lakáshasználó. Írásban mondd fel a szívességi lakáshasználatot határidővel, ezután mehetsz a bíróságra, illetve lakbért is kérhetsz.

A felújításba mennyi pénzzel szállt be? Mióta lakik ott? Nem mindegy, hogy értéknövelő vagy állagmegóvó volt-e a felújítás.

A fél ház természetesen nem az övé, te nem kérted meg semmi felújításra.

2022. okt. 4. 20:11
 9/15 anonim ***** válasza:
69%
Röviden: Ügyvéd kell, nem az itteniek válaszai.
2022. okt. 4. 20:16
 10/15 anonim ***** válasza:
91%

Szívességi lakáshasználó a pasi, szóval nyugodtan kirakhatod.

Amúgy a rokonságomban volt ilyen, anyósának lakásába költözött az unokahúgom a férjével. (Anyósa akkor már nem lakott ott). A lány kapott pénzt a nagymamájától, és belefeccelt 10 millát ilyen-olyan felújításokba. Aztán váltak, és mehetett akárhova, soha nem látta a pénzét. Ügyvéd is mondta neki, hogy esélytelen, számla nem volt semmiről. (Pedig a nagyi is ment volna tanúskodni, hogy ő adta a pénzt az unokájának.)

Ügyvéd azt mondta, mivel nem a férje lakásában laktak, hanem a férje anyjának a lakásában, így szívességi lakáshasználó volt ő is (amúgy ebben az esetben a férje is), és így semmit sem kell, hogy az anyósa kifizessen neki, ingyen lakott 4 évig, és ennyi.

Kérdező, szóval semmit nem követelhet rajtad a pasi, és simán kirakhatod, mehet bíróságra vagy ahova akar.

2022. okt. 4. 20:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!