Támogatnátok egy olyan törvényt, hogy Magyarországon minden embernek kötelező legyen legalább 6 havonta egyszer meglátogatnia egy pszichológust és egy pszichiátert?
Európa egyik legdepisebb, legöngyibb, és legpszichopatább nemzete vagyunk.
A finnek is hasonlóak, (talán valami genetikai oka lehet), viszont a finneknél a legnépszerűbb egész Európában pszichiáterhez járni és antidepiket szedni, tehát ők tesznek is valamit ezzel.
Én amúgy adnám. Ha nem is félévente, de mondjuk évente egy 5 alkalmas ülés-sorozatot megcsinálni.
Persze előbb nem ártana ehhez infrastruktúrát kiépíteni, mert kvára nem áll készen erre az egészségügyünk:D
De amennyi frusztrált és szorongó ember van itt, baromira ránk férne. Persze a magyarok többsége addig jut el, hogy aki pszichológushoz jár, az értlemi fogyatékos, szóval.... van még min dolgozni..
először is felháborító, de inkább sértő a kérdésed.
Miből gondolod, hogy rajtad kívül más is dilis? Aztán a piszológus mire is jó? A normális embert nem kell zaklatni.
A pszichiátert nem, hiszen a pszichiáter orvosi egyetemet végzett és gyógyszerekkel gyógyít. Oda tényleg csak az menjen akit a pszichológus elküld gyanúval.
De amúgy hasznos lenne. Mindenki életében vannak jobb és rosszabb időszakok. Legalább egy szakembernek el tudná mesélni, hogy megszületett egy új családtag és mennyire örül, hogyan élte meg a várást és az érkezést. Vagy rosszabb esetben olyan dolgokat osztana meg, hogy nem tudja hogyan kezelni a gyászát vagy kilátástalannak látja az életét.
Nekem is hasznos volt 1-1 ilyen beszélgetés mikor csak ki tudtam adni magamból egy szakembernek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!