Jogosan szólíthat fel egy élelmiszerboltban a kasszás arra, hogy mutassam meg neki a táskám?
Figyelt kérdés
Arra hivatkozva, hogy sok a lopás mostanában. Meg nagy a táskám (egy normál hátitáska). A boltvezető is ugyanezt ismételte miután odahívattam.
Ha nem jogos, akkor hol tehetek panaszt? Fogyasztóvédelem foglalkozik ezzel érdemben?
2022. okt. 2. 21:01
1/14 anonim válasza:
Nem, erre csak rendőrnek van joga.
3/14 A kérdező kommentje:
Pont erről van szó, hogy nem loptam semmit, ne magadból indulj ki.
2022. okt. 2. 21:04
4/14 anonim válasza:
Hogy “sok a lopás mostanában”, nem indok, hanem oktalan gyanúsítás. Nem jogos. Csak hatósági személy nézhat a táskádba. Feljelenteném. Tanúd van? Fogyasztóvédelem.
Rágalmazás, megalázás., személyiségi jogaid megsértése.
Állítson be a főnök több figyelőt, kamerákat.
Ha túl sok a lopás, tegye vissza.
5/14 anonim válasza:
A biztonsági őr szólíthat fel és nézheti meg. A kasszás nem. Mond meg nekik, hogy fizessenek rendes biztonsági őri szolgálatot. Az ALDI-nál sosincs biztonsági őr. Na ott szoktak lejmolni emberek
6/14 A kérdező kommentje:
Volt egy nő a sorban, aki valami olyasmit mondott a kasszásnak, hogy ez megalázó. Nem írtam a panaszkönyve (utólag kellett volna), de a bolt email címére megírtam, de nem válaszoltak. Egyébként #5 eltaláltad a boltot, Aldi volt.
2022. okt. 2. 21:08
7/14 A kérdező kommentje:
Picit felbosszanott a kasszás, mert köszönés helyett ezzel nyitott. Én meg kérdeztem, miért akar belenézni. Merz loptam? Na erre nem merte mondani, hogy igen, hanem sok a lopás, nagy a táskám...
2022. okt. 2. 21:10
8/14 anonim válasza:
Ilyen alapon minden hátitáskás vásárlót megnézhetnének.
9/14 anonim válasza:
Az Aldi alkalmaz biztonsági őröket. Több helyre is járok, mindegyikben van.
10/14 anonim válasza:
9, akkor mond meg hogy máshova is küldjenek
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!