Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Mit tehetnek a szüleim, túl...

Mit tehetnek a szüleim, túl radikális vagyok?!

Figyelt kérdés
Vettek egy èpületet, egy meglèvő èlelmiszerboltot, vállalkozni akar anyum benne, apum pedig a társa lesz az üzletben. Már kifizettèk a tulaj hölgynek, megvan az adás-vèteki szerzôdès hitelesìtve, a föld alatta elintèzve, minden papìr megvan, elsejètől, mátòl az övèkè hivatalosan! Anyum hètfőn megy a vállalkozòi engedèlyt ès a tartòs eü károsodása miatt valami támogatást a vállalkozására intèzni. Kb egy hònap, amìg minden meglesz. Kiderült, hogy a villanyòrát ebben az esetben ingyenesen csak vállalkozòròl vállalkozòra lehet a legegyszerűbben átìratni, tehát amìg nincs engedèlye nem tudják. Emiatt az ex tulaj ma nem adta át nekik a bolt kulcsait, holott fel lett jánlva a havu rezsi összeg neki, csak menjen onnan, mert kezdenènk a renoválást stb. Apum öccse vállalkozò, ìgy hètfőre megìgèrtèk a bèke kedvèèrt, bemennek a villanytelepre, s apum öccsère ìratják a villanyòrát egyelőre s oda utalnak apumèk havonta.Az ex tulaj megnyugodhat, meg lesz az átìratásròl a papìr. Anyum már tiszta ideg, szerinte nonszensz, hogy nem hajlandò a kulcsot odaadni, teljesen kivan. Apukám azt mondta, ha a papìr után sem hajlandò odaadni, ügyvèdi+-rendőri úton intèzi, s mèg pereskedni is fog tőle pènzt. Apum elègge kèpben van az ilyen dolgokban. Èn meg anyum x nap elhurcolkodási határidő ès a villanypapìr bemutatása után levennènk az ajtòt, zárcsere, ajtòcsere ès ennyi. Okè, hogy nem bìzik bennük vagy nem tudjuk mi baja(tegnap már azt mondta ma átadja a kulcsokat, de a palija azt mondta addig ne mìg a nevèn van a villanyòra, ìgy ma már ezzel fogadotr bennünket). Mind a 2 fèlt megèrtem, de ha apum öccsère elindul az átìratás, s papìr is lesz bemutatva hivatalos erről, ugye megtehetjük a rendőri intèzkedèst vagy akár az ajtò/zár cserèt??
2022. okt. 1. 12:43
1 2 3
 1/23 anonim ***** válasza:
98%
Minek ehhez rendőr? Zárcsere elég.
2022. okt. 1. 12:50
 2/23 anonim ***** válasza:
100%

Miért akarsz ebbe beleszallni?

Felnőttxemberek, intézzék maguk. Az ügyved úgyis elmond mindent.

2022. okt. 1. 12:50
 3/23 A kérdező kommentje:
Napi kontaktban vagyunk ès hát velem beszèlik meg ezeket, illetve mi is segìtjük az indìtásban őket. Anyum nekem mondja a magaèt, apum meg már pereskedèst fontol, s nem tudom mi lenne a jò megoldás már. Nem akartak cirkuszt. De ha hètfő/kedd sem kapják meg a kulcsokat szerintem már lèpni kell ès hát anyum is azt mondja, minek rendőr, zár/ajtòcsere ő meg menjen a fenèbe.
2022. okt. 1. 12:55
 4/23 A kérdező kommentje:
Most akkor ügyvèd legyen szerintetek? Ha a saját tulajdonuk szerintem joguk van ajtò/zárcserère. Húzzon onnan kifelè
2022. okt. 1. 12:57
 5/23 anonim ***** válasza:
54%
De hátcnembkellettcügyvéd az adásveteli szerződeshez, a tulajdonjog bejegyzeshez??
2022. okt. 1. 12:59
 6/23 A kérdező kommentje:
2 tanú kell, s a papìrt ügyvèdhez vinni, le van hitelesìtve már minden, berajzolva, a föld is az anyumèkè alatta már, ez minden rendben van. Itt az a gond, hogy a villanyòrát nem lehetett átiratni mátòl, azaz elsejètől, de minden más már anyumèk nevèn van.. A hölgy emiatt nem hajlandò a kulcsokat kiadni, pedig holnap ment volna a fèrjem lemèrni a dolgokat, asztalos ès pultokat kèszìt majd nekik, de nem mehetünk be, mert hát nem adta oda a kulcsot. Fogalmam sincs mitől tart, nyilván attòl, hogy majd ő fizeti a villanyt arra a pár hètre, mi elkezdünk áramlt fogyasztani...Pedig erről szò sincs, ki akartuk fizetni a havi dìjat neki, de azt mondta, amìg az ő nevèn van nem adja át.
2022. okt. 1. 13:05
 7/23 A kérdező kommentje:
Kèrdès hogy megtehet e ilyet, ha mátòl a föld, az ingatlan az anyumèkè? Nem èrtjük mi baja van ,mert nen ìgy egyeztek meg. Úgy egyeztek meg mátòl mehetünk tenni a dolgunkat, s azt a pár hetet meg kifizetik neki, mìg anyum nevère kerül a villanyszámla is.
2022. okt. 1. 13:08
 8/23 anonim ***** válasza:
20%
Az a baja, hogy annyira sz@rrágó anyád, hogy inkább ezen idegeskedik, mint hogy magánszemélyként átvegye az órát. Nyilván az pénzbe kerül, de ha ezt sem akarja kifizetni, akkor én is óvatos lennék az eladó helyében.
2022. okt. 1. 13:17
 9/23 A kérdező kommentje:
Sok pènzbe kerül, mert leállìtá a villanytelep, s új tulajjal ha újra elindìtja kb 1000 euro lenne. Nem ìgy egyeztek, csak hát mára megváltoztatta a dolgokat a hölgy. Megèrtem azt az oldalt ia, de akkor tegnap ne mondta volna, hogy rendben lesz. Nagyon kellemetlen szitu..
2022. okt. 1. 13:22
 10/23 anonim ***** válasza:
100%
Akkor valami írott megállapodás kéne a havi rezsidíjról, nem? Pereskedésre van ész, de ennyire nincs? Miért kell mindenkinek idegbetegnek lennie egyből?
2022. okt. 1. 13:41
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!