Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Bejelentethetem magam valahova...

Bejelentethetem magam valahova a városban?

Figyelt kérdés

Tegyük fel hogy Szolnokon laksz, mert ott talált a párod munkát, de te még egyetemre jársz, utolsó 2 féléved van hátra és majdnem naponta utaznod kell. Jegyet venni minden alkalommal nem lehet, mert brutalisan drága lenne úgy az utazás, a diákbérlet pedig tökéletes lenne, de a lakás amit béreltek, a tulaj nem akarja hogy bejelentsd magad valami oknál fogva, de árban ez az egyetlen jelenleg kivitelezhető opció.

Van valami útja/módja, hogy bejelentsem magam egy címre a városban? Konkrétan csak a bérlet miatt kellene, mindenem a lakcimemre menne, azaz ez csak egy tartózkodási hely lenne ahova nem megy semmi.

Van erre valami?

2022. szept. 23. 18:33
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
9, akkor jogszabályellenesen hajtották el a bérlőt, a jogszabályban és a kormányablak oldalán is egyértelműen le van írva, hogy a szállásadónak kell nyilatkozni, nem a tulajnak
2022. szept. 26. 18:02
 12/17 anonim ***** válasza:

9 vagyok, aláírtuk a bejelentő lapot otthon, ők meg bevitték szépen.

Egyébként írtatok szerződést?

Ha benyelné a kauciót, hogy szerzed vissza?

Egyébként gyanús, hogy majd erre játszik, ha majd elmentek, lakjátok le.

Jut eszembe, mindig én veszem a diáknak a bérletet, még sosem kértek lakcím kártyát hozzá.

2022. szept. 26. 20:38
 13/17 A kérdező kommentje:

#12 diák bérletet csak Lakcím és az intézmény közé vehetsz, ha ellenőrzés van akkor van a legnagyobb probléma.

"A helyközi járatokon az alap-, közép- és felsőfokú oktatási intézmények nappali és esti tagozatos tanulói a jogosultság igazolása esetén bármely útszakaszon 50%-os menetjeggyel, illetve a lakóhely / tartózkodási hely és az oktatási intézmény közötti útszakaszon 90%-os kedvezményű bérletszelvénnyel utazhatnak."

"A diákbérlet az érvényes jogszabályok alapján csak az iskola, és a lakóhely, tartózkodási hely - a tartózkodási helyet lakcím kártyával, vagy lakcím bejelentővel kell igazolni - között használható. "

2022. szept. 27. 07:03
 14/17 A kérdező kommentje:

A bérletet ettől függetlenül kiadják, csak ha jön a kalauz/buszos kalauz(nem jut eszembe hogy hívják őket), akkor ők diák mellé Lakcím kártyát is elkerik.

Eddig 2x volt ilyen nálam speciel

2022. szept. 27. 07:05
 15/17 anonim ***** válasza:

Nem tudom létezik-e még a település szintű bejelentés. Ezt azt hiszem 2015-ben találták ki, és gyakorlatilag a hajléktalan emberek miatt.

Kérdezz ennek utána a kormányablakban vagy az önkormányzatnál.

2022. okt. 10. 23:49
 16/17 anonim ***** válasza:

Ezt találtam, de nem látom, mikori...

"4. Lakcím nélküli (Település szintű lakcím)

A jogszabály előírja, hogy azok, akik tartózkodási hellyel sem rendelkeznek (például. az utcán élnek), állandó lakcímként bejelentsék azt a települést vagy egy budapesti kerületet, ahol életvitelszerűen tartózkodnak. Ezt település szintű lakcímnek nevezik. Ilyenkor a lakcím nyilvántartásban a bejelentett település vagy budapesti kerület neve mellé a "lakcím nélküli" bejegyzés kerül. A lakcímkártyán ilyenkor az lesz látható, hogy például: "Budapest 08 Lakcím nélküli" vagy "Miskolc Lakcím nélküli". Akinek csak település szintű lakcíme van, az megegyezik azzal az állapottal, mint aki hajléktalan."

Forrás: [link]

2022. okt. 10. 23:52
 17/17 A kérdező kommentje:
Ez még jó is lenne, de nekem van állandó lakcímem és kell is legyen, mert oda mennek a leveleim és még sok más.
2022. okt. 12. 06:14
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!