Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Erről a szerződésről kimondhat...

Erről a szerződésről kimondható, hogy jóerkölcsbe ütközik?

Figyelt kérdés

Házaspárnak 63 évvel ezelőtt halmozottan sérült gyereke születik. A nagymama gondozza 45 évig. A mama halála után intézetbe dugják, mert az anyja látni sem akarja, fizikailag is bántalmazza. Itt elkezd dolgozni. Apa felelősségteljesebb. Az első 45 év alatt összegyűjti a családi pótlékot és a fogyatékossági támogatást, később a munkabérét is. Kb.9 millió. A pénz a szülők számláján van, de egy excelben vezetik, hogy mennyi az annyi.

A szülők megöregszenek és meghibbannak. Kötnek egy öröklési szerződést gondozásért cserébe a kedvenc unokával - a szerződés színlelt, mert unoka nem gondozza őket -, és a kezére játsszák az összes vagyonukat. Ingatlan, kocsi, bankszámla. Ami számlán rajta van a gyerekük nyomorult kis életének a nyomorult kis munkájával megkeresett bére is.

És magára hagyják ellátás nélkül az azóta megvakult, dementálódott, ágynak esett, inkontinens gyereküket, aki a sérülése okán védekezni is képtelen.

Ez az öröklési szerződés jóerkölcsbe ütközik..?

2022. szept. 23. 10:21
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
0%
Normális ember örül, ha a lánya örököl. Nézz magadba...
2022. szept. 23. 13:48
 12/15 A kérdező kommentje:

#11, mint fentebb írtam, nekem nem kell tőlük semmi. A fogyatékos gyerekük (testvérem) sem. Az én örökségemet akárkinek odaadhatták volna, de a sérültről nekik kellett volna gondoskodni. És nem tőlem elvárni, hogy - szükség esetén - én mossam le róla a fekáliát és legyek közben boldog, hogy a lányom örökölt.

Mellesleg van más unoka is, ők se kaptak semmit. Ennek is örüljek?

2022. szept. 23. 13:58
 13/15 anonim ***** válasza:
Ha a helyedben volnék én biztos elmennék egy családjogi ügyvédhez. Nem kötelességed gondozni a testvéredet, senki nem erőltetheti rád. Nyilván meg fogják próbálni, ha az otthonban nem maradhat, hiszen ha az utcára kerül, akkor csak idő kérdése, hogy meghaljon. Rajtad áll, hogy mennyire vagy lelkileg erős, mennyire fogod bírni. Ha tisztában vagy a jogi részekkel, akkor az könnyebbség lehet.
2022. szept. 23. 14:00
 14/15 A kérdező kommentje:

Utcára nem teszik, pár hónapja ágyban fekvő beteg.

Vagy fizetek - és ha nem fogok tudni -, akkor

1. ráterhelik a díjat az ingatlanomra

2. megkérnek, hogy vegyem magamhoz, és egy 24 órás gondozót se fogok tudni kifizetni. 4-500 000/hó

Igen, ügyvéd lesz ebből, ilyet nem lehet csinálni, amit a szüleim csináltak, ez etikátlan. Vajon végig gondolták, amit tettek..?

2022. szept. 23. 14:17
 15/15 anonim ***** válasza:
Eső után köpönyeg, de már rég meg kellett volna szakítanod a kapcsolatot a szüleiddel. Legkésőbb mikor láttad, hogy a lányodhoz milyen beteg módon viszonyulnak. Még mindig megteheted. A múlton nem változtathatsz, de jövődön még igen. A testvéred miatt sem kell aggódnod, nem kötelezhet a gondozására senki. Ijesztgetés, fenyegetés, lelki terror biztos lesz, de nehogy aláírj valamit. Még a szüleidet sem lenne kötelességed gondozni, nem hogy a testvéredet. Szülők perelhetnek és szülőtartást megítélhetnek nekik, de az a te megélhetésedet nem veszélyeztetheti, max pár tízezer forint. Testvérnél nincs ilyen se.
2022. szept. 23. 14:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!