Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Miért kötelező a mostani...

Miért kötelező a mostani népszámláláson megadni mindenkinek a nevét is? Ja és kötelező a részvétel is. Eddig 2001-ben és 2011-ben erre nem volt szükség.

Figyelt kérdés

Most az Unióra hivatkoznak.

Bevezettük a GDPR-t, de több személyes adatot tudnak meg rólunk mint az előző 21 év alatt bármikor ezzel.

Ilyenkor hogyan legyek őszinte, amikor Rogán Antal vezeti a titkosszolgálatok zömét?

Kecskésítve van az összes káposzta :)

[link]

2022. szept. 21. 19:33
1 2 3 4
 21/33 anonim ***** válasza:
89%

Onnantól, hogy meg kell adni:

A kérdőív kérdései a személyekre vonatkozóan:

név,

nem,

születési idő,

lakcímek,

már tök mindegy, hogy kamuzik-e az ember, mindent le tudnak ellenőrizni, kivéve a vallást, vagy hogy mivel jársz munkába.

Amúgy mi a büntetés, ha valaki nem tölti ki?

2022. szept. 27. 01:34
 22/33 anonim ***** válasza:
100%

21

Max. 200.000 ft a kiszabható bírság magánszemély esetén.

2022. szept. 27. 08:55
 23/33 anonim ***** válasza:
60%

Egyik nagyképű hozzászóló vagyok.

Hát elnézést.

Tényleg meg kell adni a dolgokat személyesen...

A 21esnek meg tökéletesen igaza van.

Alapadatok megadásával "tökmindegy".

Viszont! Én nem akartam elhinni, de egy személyes ismerősöm felvilágosított, hogy Nyugat-Európában ez nem tudom már mióta így van, és a nálunk való bevezetése meg ha minden igaz az EUs GDPR elfogadásával történt.

Szóval már elnézést. De hogy az "álambácsi" mindent tudhat rólad, meg lassan kommenthez is személyi kell, az bizony nyugati dolog (lesz).

Szóval pont aki libsibolsi, annak kéne örülnie ennek papírforma szerint...

2022. szept. 27. 10:27
 24/33 anonim ***** válasza:
60%

23

Pont a liberálisok nem szeretik az ilyen mindenre kiterjedő kontrolt. Szabadságjogok, szem.szabadság mindenek felett, senkinek semmi köze az adataimhoz, stb. Én pontosan így gondolom. Szerintem nem vagyok ezzel egyedül.

2022. szept. 27. 10:31
 25/33 anonim ***** válasza:
66%

23

Lehet, hogy NY-Európában már régóta így megy, csak valahogy abból is elege van az embernek, hogy a szart mindig átvesszük. Ha svájci színvonalon élnénk, akkor szerintem kevesebb emberben váltana ki ellenkezést.

2022. szept. 27. 11:00
 26/33 A kérdező kommentje:
Azért egy Ny-európai államra szívesebben bízom az adataimat mint egy ilyen autokrata pufira.
2022. szept. 27. 11:30
 27/33 anonim ***** válasza:
79%
Kíváncsi lennék, hogy Nyugat-Európában a kérdőíven a nemre vonatkozó kérdésnél csak a férfi és nő szerepel, vagy ott lehet valaki valami más is, ha egyiknek sem érzi magát.
2022. szept. 27. 12:05
 28/33 anonim ***** válasza:
37%

23as vagyok.

Jelezni szeretném, hogy a (klasszikus) libereralizmus és a mai (neo)liberalizmus, nagyon de nagyon más.

2022. szept. 27. 12:30
 29/33 anonim ***** válasza:
71%

28

Mire érted?

A szabadságjogok, magánszféra védelme mindkettőnél alap.

2022. szept. 27. 12:33
 30/33 anonim ***** válasza:
14%

28

xd..

Nem vitázok.

Szellemileg korlátozottan pláne.

2022. szept. 27. 12:40
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!