Egy társasháznál mekkora hátraléknál / tartozásnál lehet elindítani a végrehajtást a fizetésképtelen tulajok ellen?
Figyelt kérdés
2022. szept. 19. 15:04
1/5 anonim válasza:
Nálunk 3 hónap elmaradás után lehet indítani, ezt szavaztuk meg a lakógyűlésen.
2/5 A kérdező kommentje:
Nalunk is, de gyakorlatba meg is tortenik ez? Es hogyan hajtjak ezt be nala konkretan mi ennek a menete?
2022. szept. 19. 15:34
3/5 anonim válasza:
Az teljesen társasházfüggő. Nálunk volt aki egy évig nem fizetett közös költséget és még egy felszólítólevelet sem küldtek ki, és végül befizette magától.
4/5 anonim válasza:
Én dolgoztam társasházkezelőként, és nálunk úgy volt, hogy ha nem haladja meg az 50 ezer forintot, akkor csak megy a felszólító levél, 50 ezer ft. felett fordultunk végrehajtó felé. Szerintem egy cég/társasház függő dolog.
5/5 anonim válasza:
A lakók döntik el, hogy milyen feltételek fennállása esetén indítanak végrehajtási eljárást.
Nálunk 2 hónapnyi elmaradás után egy felszólítás. Ha a tartozás eléri a 3 havi összeget, akkor elindítják a végrehajtást.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!