Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Megteheti ezt az orvos?

Megteheti ezt az orvos?

Figyelt kérdés

A kisfiunk orvosával a távolság miatt e-mailben tartjuk a kapcsolatot. Miután a feleségem írt neki, hogy kétségei és aggályai vannak, ezért pedig másodvéleményt is fogunk kérni, az orvos feltöltötte a levelezésünket a felhőbe/eeszt-be a leletek közé. Ezt a lépését egyfelől nem értjük, másfelől sérelmezzük, hogy az e-maileket úgy válogatta össze, hogy azt sugalmazhetja, nem működünk együtt/gondatlanok vagyunk.

A kérdés tehát adott. Felteheti-e ezt? Esetleg be tudnátok idézni erre konkrét jogszabályt?

Sajnos betegjogi képviselőt most nem értem el, az eeszt-t felhívva meg csak jogi végzettség híján laikusként mondták nekem, hogy ez így nem kóser.

Köszi előre is a válaszokat.

#e-mail #felhő #betegjog #Eeszt rendszer
2022. szept. 17. 14:49
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
81%
Levéltitok megsértése bűncselekmény.
2022. szept. 17. 14:52
 2/12 anonim ***** válasza:

Én úgy gondolom, hogy konkrét jogszabály nincsen arra, hogy az eeszt-be lehet-e ilyen jellegű e-maileket feltölteni.Ezek új keletű dolgok, nem hiszem, hogy ilyen speciális eseteket már lekövetnének jogszabályokkal.

Ugye orvos-orvosnak adhat információt és kell is információt szolgáltatnia egy beteg korábbi kezeléséről.Ezen a felületen meg minden korábbi lelet, orvosi vizsgálat és annak eredménye, kórtörténet, minden elérhető.Lehetséges, hogy emiatt töltötte fel az e-maileket, hogy a következő orvos tudja miről van szó.

Én nem gondolnám, hogy egy orvossal váltott e-mailezés másik orvossal megosztása levéltitok lenne, hiszen ott a kezeléseket beszélik meg.Orvosváltáskor a korábbi kezelésekhez amúgy is hozzáférne a következő orvos, kellene neki tájékoztatást adni.

Kérdezz meg persze betegjogi képviselőt, azok mondjuk akkor is az orvost védik, ha a betegnek van igaza.De azért biztosan mondani fognak majd valami okosat.Ha nektek is megvannak az e-mailek, akkor nem tudja az orvos másnak beállítani a helyzetet, ami.

2022. szept. 17. 15:01
 3/12 anonim ***** válasza:
0%

Szerintem meg a kérdező meg a drága párja ilyen napfénnyel táplálós fantasztikum. Azért nem tetszik nekik az orvos véleménye mert oltatni kéne a gyereket kötelező védőoltásokkal.

Az orvos meg nem sértett semmilyen jogszabályt hiszen az eeszt-het csak az férhet hozzá akinek erre felhatamazása van. Azaz te a drága asszonykád mrg az az orvos aki kezel. Annak meg jobb ha tudja hogy bolondok vagytok hála ennek a leleményes dokinak.

Na csumi.

2022. szept. 17. 15:09
 4/12 anonim ***** válasza:

#3 Én nem tudom mi lehet a konkrét probléma.Az viszont számomra is nagyon furcsa, hogy egy egyszerű e-mailezésből hogyan lehet úgy összeválogatni e-maileket, hogy gondatlannak és nem együtműködőnek állítsa be a szülőket abban az esetben, ha egyébként gondosak és együttműködőek.Itt valami nem kerek és a kérdezővel is lehet probléma.

Lehet erre a kérdésre meg az orvos mondaná ugyanazt, mint a kérdező az e-mail összeválogatásra.

2022. szept. 17. 15:16
 5/12 anonim ***** válasza:
60%

Igen igen

Azért leírhattad volna mi az amit szerinted nem jól csínál az orvos a gyereked kezelésével kapcsolatban

Mert lehet hogy igaza van az előttem szolónak és te fényel akarod etetnia gyereket az orvosnak meg ez nem teszik...:D

2022. szept. 17. 15:17
 6/12 A kérdező kommentje:

Abban a formában kettes ahogy te leírod, nem is lenne probléma.

A probléma azzal van, hogy az e-mailek válogatva vannak, így pedig tűnhet úgy, hogy mi problémásak vagyunk és emiatt nem kapunk másodvéleményt, mert nem akarnak/"mernek" velünk foglalkozni.

A leleteket természetesen lássa az orvos aki kezel minket, de az e-mailek nem a leleteket tartalmazzák, az ügy szempontjából pedig nem is lényegesek. Az megint más lenne, ha a annyira pedáns, hogy a TELJES levelezést felteszi, de az már nekünk több, mint furcsa, hogy csak válogatott leveleket tesz fel.

Előzményként annyi, hogy ez egy jó referenciákkal rendelkező intézmény és orvos. A betegség amiben pedig a kisfiunk szenved, egy olyan mutáció okoz, ami még nincs a szakirodalomban egyáltalán. Ha a helyében lennék és én akarnám learatni a babérokat, személy szerint akkor próbálkoznék hasonlóval. Bár ez számomról spekuláció, más értelmét ennek a lépésnek nem látom.

2022. szept. 17. 15:21
 7/12 A kérdező kommentje:

Ritka genetikai úton öröklődő csontvelőbetegsége van, ami egy eddig nem ismert mutáció.

A kötelező oltásokat megkapta (pont nem kellett volna a legutóbbi szakvélemény szerint). A doki a laboreredmény előtt már jó másfél hónappal beirányozta, hogy ez nagyon súlyos, nagyon komoly, nagy bajok lesznek, lehet csontvelő átültetés kell, a javuló vérképre és elmúló tünetekre csak legyintett azzal, hogy tünetek jönnek-mennek. Most megjött a konkrét genetikai eredmény, hogy ennek a betegség spektrumának az enyhe felén helyezkedünk el ahogy írtam, csak ez egy még nem ismert mutáció.

A feleségem ideges volt a tehetetlen várakozásban és attól, hogy a jól fejlődő gyerekünkről úgy beszél mintha már gépen kellene lennie. Ezt normális hangnemben leírta, hogy ezért kérnénk majd másodvéleményt + nem megyünk addig "beszélgetni", míg meg nem jön az eredmény. Tehát a vérképet nem ez a doki csinálta és beszélt a még akkor semmiről, hanem az a doki akinél eddig voltunk és a közelünkben van.

2022. szept. 17. 15:32
 8/12 A kérdező kommentje:

#3-nak. Nem vagyunk oltásellenesek, hisszük, hogy a Föld gümbölyű és mindent megeszünk.

Hasonló kommenteket légyszi ne írjatok, kérdezzetek inkább, ha szükségét látjátok a válaszadás kapcsán.

A kérdés csak annyi tényleg, hogy az eeszt-be való-e az leleteken fellül az orvos-beteg/gondviselője közti magánlevelezés vagy sem.

2022. szept. 17. 15:46
 9/12 anonim ***** válasza:

amugy

szerintem a magán levelet másoknak hozzáférhetővé tenni eléggé tré

Én tuti szolnék a dokinak hogy azt vegye le szépen.

2022. szept. 17. 15:48
 10/12 A kérdező kommentje:
#9. Amúgy ez a terv, csak majd szeretnénk rá jogi állásfoglalást a jövő héten, hogy komolyan is legyen véve.
2022. szept. 17. 15:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!