Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Ha valaki át vágott egy...

Ha valaki át vágott egy "fészbukos" adok veszek oldalon,akkor fel tudom jelenteni ,és jól ki jönni belőle a végén?

Figyelt kérdés

Szóval az történt hogy konfigot kerestem és láttam a hirdetést viszonylag közel volt így rá írtam hogy mizujs, mondta mizujs.. kérdeztem lehet-e utánvéttel azt mondta nem.. oké akkor személyesen. Bele ment meg adott egy utca címet,de aztán rá jöttem nem tudok el menni mert dolgozok és azt mondtam hogy másnap ha el megyek érte úgy jó? Azt mondta nem. Mert valszeg más megveszi addigra. Én pedig így bele mentem az előre utalásba. Tudom én voltam a bolond itt de ki gondolta volna hogy át vernek? Meg adta egy rokonja nevét is akit ismertem, plusz adott egy nevét akit szintén ismertem és mondta kérdezzem meg nyugodtan hogy megbízható-e? És azt mondta igen. (Nem hazudott, mivel ismertem,nem lett volna oka rá) .. szóval kifizettem. Szerdán kellett volna meg érkezni a csomagnak. Nem jött. Hívtam a postát, jöttek a csomagok de nem ay én nevemre. Erre tegnap írok neki hogy nem jött meg,adhatna egy számot hogy ezt meg beszéljük.. a felesége ír: dolgozik de itt a szám holnap el viszi személyesen stb stb. (Egy kamu számot adott meg ami nem létezik) na elmentem aludni mert ez hajnalban volt. Reggel felhívtam ma hogy mizujs és kiderül hogy ugye nem igazi szám.. megint pánik stb.. szóval azóta nem írtak de a számát (az igazit) meg szereztem,egy szintén tőle vásárló embertől aki szintén előre utalt. Egész nap kutattam ,és végül találtam a számon egy értékelést online hogy csaló és hogy ilyen olyan néven fut. Szuper mondom.. na és meg írtam a másik vásárlónak.. ő még nem aggódik mivel messzebb lakik azt hiszi majd később ér oda a csomag.. aha .. csak hogy valószínű mint mi nem fog kapni semmit mivel mi itt lakunk egy városra és semmi nem jött ugyebár. Hétfőn vagy kedden (ha ma nem jelentkezik) akkor jogi útra terelem. Az a kérdés meg éri-e? 100ezer forintom csak úgy oda. Lehet már nem kapom vissza de legalább az az ember meg a felesége kapja meg ami jár!!! Kérlek segítsetek! Értelmes válaszokat nagyra értékelem! Köszönöm.

21N

2022. szept. 16. 19:19
 1/8 anonim ***** válasza:
100%

Könyörgöm 100 ezer előre??

Na mindegy.. Jelentsd fel a rendőrségen minél előbb.

Azt mondtad van közös ismerősötök. Kérd meg hogy segítsen.

2022. szept. 16. 19:42
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
Hát ha megvannak a levelezések, meg valós névről tolta a hirdetéseket akkor simán bele mehetsz ebbe.
2022. szept. 16. 20:08
 3/8 A kérdező kommentje:
Ő csak vett tőle valamit, attól hogy ismerem nem tud segíteni. Csak az érdekelne meg éri-e? És igen 100ezer előre.. olyan dolgok álltak mellette amiben nem kételkedtem! Eddig soha sem voltam át vágva pedig már nagyobb összegget is utaltam máskor. Szerintem ez az ember szimplán úgy volt vele hogy akkor miért ne.. még azt is írta értékeljem a csomagot meg az oldalát. Aha.. kap olyan értékelést hogy meg emlegeti.
2022. szept. 16. 20:10
 4/8 A kérdező kommentje:
Utolsó: igen meg vannak és a felesége nevéről tolta
2022. szept. 16. 20:10
 5/8 anonim ***** válasza:
100%

Nyugodtan bele mehetsz ebbe az egészbe.

Tanulság: sose utalj előre és csak olyan hirdetőktől vásárolj, akiknek sok pozitív értékelése van.

Én vettem olyan 100km-re gépet egy pasastól. 900 (!) pozitív értékelése volt jófogáson, egy ideig sem kételkedtem benne.

2022. szept. 16. 20:13
 6/8 anonim ***** válasza:
100%

Első voltam, jól van na, én is csináltam már butasagot, bocsi.

De mindenképpen jelentsd fel. Ez nagy összeg. Ezzel fognak foglalkozni.

2022. szept. 16. 20:15
 7/8 anonim ***** válasza:
100%
Egyrészt ez már elég nagy összeg ahhoz, hogy súlyosabb kategóriába essen másrészt vannak olyan esetek mikor a rendőrségen derül ki, hogy a feljelentett illetőt már 20 másik ember is feljelentette, ilyenkor összeadódik a sok kártevés, még komolyabban veszik.
2022. szept. 16. 20:20
 8/8 anonim ***** válasza:
61%

Egyszerűen hihetetlen, hogy ezt a rokkárdó feelinget még van elé ember aki beszopja. Ehh...

Igen, mindenképpen rendőrségi feljelentés kell.

A pénzed ettől nem fogod visszakapni, de valami nyomozás csak elindul.

Hihetetlen mennyire buta emberek vannak.

2022. szept. 16. 20:58

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!