Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » A közjegyző mért nem fogadja...

A közjegyző mért nem fogadja el a hagyatéki leltárban szereplő otthon tartott pénzt?

Figyelt kérdés
Édesanyám ebben az évben elhunyt.Testvérétől örökölt egy lakást 2019- ben, amit eladott.Együtt laktunk.A pénzt felújításokra akarta költeni,/ családi sír,lakás/,közben kiderült, hogy rákos beteg, én ápoltam. Maradt rám és a testvéremre 9 millió forint felesben, amit beírtam a hagyatéki leltárba, de a közjegyző elutasította, hogy ezt nem veszi bele, mert sok vele a munka,és pénzmosásra adhat okot.Az adásvételről ügyvéd előtt készült papírom van.Tudom nem nagy összeg,de a számomra kicsi se. Ha eltitkolnám, meg az lenne a baj. Mivel igazoljam? A fiamnak szeretném adni,mert vállalkozni szeretne.Ha valaki tudna ötletet adni, megköszönném.

#öröklés #Közjegyző, hagyaték, otthon tartott pénz, öröklés
2022. szept. 14. 19:11
1 2
 11/13 DK-s ***** válasza:

#11-nek (kérdezőnek):

Te nem húzol ujjat senkivel.

Besétálsz a rendőrségre, és feljelentést teszel.

2022. szept. 14. 19:59
 12/13 A kérdező kommentje:

Anyukám nem tartotta bankban, itthon tartotta, hogy a mi lakásunkon a felújításokat megcsináljuk az eladott lakás értékéből, stb.

Közben derült ki, hogy beteg,24 órás felügyelettel, nem volt időm azzal foglalkozni, hogy bankba tegyem. Lehet, hogy én fogalmaztam rosszul elnézést,ha félreérthető volt a kérdésem.

Jártam az apehnál, ott azt mondták ez kötelessége lenne, tegnap voltam egy ügyvédnél/10 ezer Ft volt, csak kérdezni/aki szintén azt mondta, mint a 3/ 4Dks válaszadó, amit köszönök, hogy foglalkoznia kell vele, mert benne van a hagyatéki leltárban. De állítólag a közjegyzőkkel nem jó újjat húzni. Köszönöm a válaszokat!

2022. szept. 14. 20:01
 13/13 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

Sajnos nem vagyok az a fajta asztalracsapós, pedig néha kellene.A felé pénzt már odaadtam a testvéremnek, hála jó testvérek vagyunk.

Új vagyok még ezen a fórumon,de pont ti juttattatok el arra a döntésre,ne adjam fel.Megyek utána. Kezdem a 3/13- as kedves kommentelő ötletével.

2022. szept. 14. 20:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!