Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Hagyatéki tárgyaláson figyelem...

Hagyatéki tárgyaláson figyelembe veszik ha az egyik örökös egész életében az örökhagyó házában élt?

Figyelt kérdés
Két örökös van, az egyik 20 évvel ezelőtt ajándék telket kapott, a másik örökös az örökhagyó házában élt. Aki ott élt az lakbért is fizetett, valamint az ingatlan értékét növelte, (hitelt vett fel a felújításra amiben volt alaperősítés, tetőcsere, csempézés stb, már nincsenek meg erről a számlák, de a hitelt még mindig fizeti) ilyen esetben is marad az 50-50% öröklés, vagy ez eltolódik az egyik örökös irányába? A hitel beletartozik az örökségbe ha csak az egyik örökös nevén van, de teljes egészében a lakásra lett költve, vagy az is feleződik?

2022. szept. 13. 18:53
 1/9 anonim ***** válasza:
62%

érdemes ügyvédhez fordulni

lehetséges hoyg figyelembe veszik a befektetett pénzt

2022. szept. 13. 19:20
 2/9 anonim ***** válasza:
100%
Nem veszik figyelembe. Csak azt veszik figyelembe, ami a Ptk. öröklési jogi részében szerepel.
2022. szept. 13. 19:45
 3/9 anonim ***** válasza:
100%
Olvasd el a #2 választ. Amúgy az 50% alapeset, ha a jogszabályban előírt feltételek valamelyike teljesül, az arány lehet más. A feltétel teljesülését bizonyítani kell.
2022. szept. 13. 20:38
 4/9 anonim ***** válasza:
56%
Ezt már kérdezted kérdező. Ne akard kifúrni a testvéredet az örökségből.
2022. szept. 14. 04:44
 5/9 A kérdező kommentje:

Én biztos, hogy nem kérdeztem.

Amúgy nem én akarom kitúrni, hanem pont, hogy ő tart igényt a felére, úgy hogy egy szalmaszálat nem tett keresztbe sem a házért, sem az anyjáért.

Nem természetes, hogy védeni akarom a lakást amire még mindig fizetem a hiteleket? Ha kényszereladásra kerül a sor, az összegből kifizetem a maradék tartozást, és új házat nem fogok tudni venni belőle, az albérletre meg nem fog telni.

2022. szept. 14. 08:20
 6/9 anonim ***** válasza:
26%
"Amúgy nem én akarom kitúrni, hanem pont, hogy ő tart igényt a felére" LOL. Szóval ki akarod túrni a jogos örökségéből, maradjunk ebben.
2022. szept. 15. 23:26
 7/9 anonim ***** válasza:
100%
Attol hogy egy szalmaszálat nem tett keresztbe se attól még örökös.
2022. szept. 16. 04:01
 8/9 A kérdező kommentje:

"Amúgy nem én akarom kitúrni, hanem pont, hogy ő tart igényt a felére" LOL. Szóval ki akarod túrni a jogos örökségéből, maradjunk ebben.

Akkor úgy írom, hogy el akarja adni a házat, nekem meg nincs hol laknom. Részletfizetésbe nem megy bele, hitelt meg nem tudok felvenni a már meglévő tartozás miatt.

Egyébként nagyon kedves 4-es, 6-os válaszoló, annyi volt a kérdés, hogy figyelembe veszik-e a körülményeket, nem az, hogy hogyan lehetne kitúrni. Nem mindig a kérdező a szemétláda, ha szar helyzetbe került.

A többieknek köszönöm a választ!

2022. szept. 16. 07:36
 9/9 anonim ***** válasza:
0%
Egy fél ház áráért általában lehet venni egy kisebb lakást. De általában is: az örökség attól még jár az egyik testvérnek, mert a másik testvér egy lúzer.
2022. szept. 16. 11:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!