Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Feketén kapott jövedelmemet...

Feketén kapott jövedelmemet hogyan tudom törvényesíteni?

Figyelt kérdés

ahol dologzom jól keresek de minimálbérre vagyok bejelentve és a többit feketén kapom zsebbe. tudom ezt valahogy törvényesen bevallani és ha befizetem utána a járulékokat akkor beleszámít a nyugdíjba majd mint jövedelem és ha esetleg ha táppénzre kell mennem ezt is figyelembe veszik?

vagy ha ezt megteszem akkor elkezd utánam és a cégem után szaglászni a nav és csak rosszul jöhetek ki az egészből?

2022. szept. 5. 13:22
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
57%
Politikusként, vagy ismersz politikust
2022. szept. 5. 13:24
 2/11 A kérdező kommentje:
a "cégem" úgy értem, hogy a munkáltató aki alkalmaz. mert attól is tartok ha törvényesíteném ezt a jövedelmet, akkor kimenne a NAV ellenőrizni a céget miért fizet zsebbe és akkor egyértelműen kirugnának
2022. szept. 5. 13:25
 3/11 anonim ***** válasza:
100%
Ha a munkáltatódnak megmondod, hogy a teljes béreddel jelentsen be max vonja le az adót, járulékokat és adjon kevesebbet.
2022. szept. 5. 13:30
 4/11 anonim ***** válasza:
Ismered azt a mondást, hogy "házhoz megy a lóf...ért"? Na pont arra készülsz.
2022. szept. 5. 13:32
 5/11 anonim ***** válasza:
44%
Úgy, hogy tisztára mosod!
2022. szept. 5. 13:36
 6/11 anonim ***** válasza:

Nemigazán van rá lehetőség, hogy a fekte jövedelmed után adózz.

De ha meg is tennéd, igen, ezzel felhívnád a NAV figyelmét arra, hoy a céged adót csal.

Amit tehetsz az az, hogy elmész egy másik munkahelyre, ahol nem calnak adót, vagy a jelenlegi munkáltatódnak szólsz, hogy jelentsen be a teljes béren. Ebben az esetben viszont ha meg is teszi, kevesebbet fogsz keresni mint most. A feketén szerzett pénz nagyjából 66%-át elviszi az állam.

De ha meg nyugton maradsz, akkor is szarul jársz, hisz ahogy te is írtad, a nyugdíjadhoz és a táppénzedhez a minimálbért fogják számolni. Esetleg magánnyugdíjpénztár lehetne megoldás, de ott is beleszaladhatsz abba, hogy "és ugyan honnan tudtál te ennyit befizetni, ha csak minimálbéren dolgozol?"

2022. szept. 5. 13:39
 7/11 anonim ***** válasza:

Hm... 5ös nem mond nagy baromságot amúgy. Bár kockázatos.

Menj el egy kaszinóba, a feketén szerzett pénzt váltsd zsetonra, ücsörögj ott pár órát feltűnésmentesen, néha tegyél fel valamennyit és reménykedj, hogy nem veszted el, aztán váltsd vissza a zsetont készpénzre. Kapni fogsz gy bizonylatot, hogy te azt a pénzt szerencsejátékon szerezted. És kész, tiszta a pénz.

Deeeeeeeeeeee ezt a módszert nem csak a hatóságok, de a kaszinósok is ismerik, szóval feltűnik nekik, ha valaki nagoyn passzív. Bár ez vlaójában maffiamódszer, nem szaros forintszázezrekkel csinálják, hanem bőven nagoybb tételben.

Vagy nyiss egy vállalkozást és számlázd le ezt az összeget. Igaz, egy bizonyos szint után már adóznod kell belőle, hisz az állam ezt bevételnek tekinti. Deeee pl egye KATA vállalkozó, mondjuk fodrász vagy szmeélyi edző vagy ilyesmi... befizetsz 50 rugót és tisztára mosod az egészet úgy ahogy van:D

2022. szept. 5. 13:44
 8/11 anonim ***** válasza:
Fektesd be pl nyugdíj megtakarításba.
2022. szept. 5. 13:45
 9/11 anonim ***** válasza:
9%
Roppant egyszerű. Légy miniszterelnök és mondd ki törvényben, hogy "ami nálam van az mind törvényes". ne lepődj meg, mások is ezt csinálják. Jó sokan.
2022. szept. 5. 14:28
 10/11 anonim ***** válasza:

Amit feketén kaptál, az után már nem fogsz több nyugdíjat kapni. Ha bejelented, hogy te ezt feketén kaptad, akkor a céget megbüntetik és téged is megbüntethetnek.

Legfeljebb tisztára moshatod. Régebben volt erre egy hivatlos út. Nem tudom, hogy még él-e ez a szabály. Ha a pézed lekötötted magyar állampapírba és 3-5 évig benne tartottad és lejárt a lekötés, akkor senki nem kérdezte, hogy honnan van.

2022. szept. 5. 15:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!