Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Hogyan lehetne békésen megolda...

Hogyan lehetne békésen megoldani a helyzetet?

Figyelt kérdés
3-an lakunk egy lakásban, 1 tulaj és rajtam kívül még egy lakó. Csak rezsit fizetünk illetve szükség esetén karbantartási költséget. Ha esetleg a tulaj úgy döntenek hogy havi lakbért állapít meg, S azt nem tudom előteremteni, akkor úgy nem tudom aláírni. Ugye nem mehet ilyen esetben végrehajtóhoz behajtani amit ő gondol?
2022. szept. 2. 15:05
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
Ha beleegyezel az árba (ez új szerződést jelent), fizetned kell. Ha nem, akkor kezdeményezheti a szerződésbontást, ez esetben a szerződésben foglalt időt lakhatjátok még ott, aztán menni kell.
2022. szept. 2. 15:12
 2/13 anonim ***** válasza:
70%

Ha jól értelmezem akkor a lakásban rajtad kívül 2 ember lakik, az egyik a tulaj.

Ha nem tudod fizetni, akkor simán kipenderít és mehetsz az utcára. Nem megy oda végrehajtó.

2022. szept. 2. 15:14
 3/13 A kérdező kommentje:
Nincs meghatározva a szerződésben felmondási idő, az a baj. De ugye amíg nem találok más szállást, addig a korábbi feltételekkel (rezsi fizetés) lakhatok ott?
2022. szept. 2. 15:15
 4/13 anonim ***** válasza:
Ha nincs felmondási idő, akkor gondolom a törvény csak annyiról rendelkezik, hogy racionális időt kell hagyni, szóval szerintem simán mondhatja, hogy egy heted van kiköltözni. Ilyen biztos nem lesz ,hogy amíg nem találsz szállást, mert az 100 év is lehet, ha nem is keresel, vagy ugyanilyen feltétellel keresel, hogy csak rezsit akarsz fizetni, amúgy meg ingyen lakni.
2022. szept. 2. 15:21
 5/13 anonim ***** válasza:
46%

Itt arról van szó, hogy két emberingyen használ egy tulajdont, amely ezáltal állagában romlik egyfelől, másfelől a tulaj korlátozva van a tulajdonában, harmadrészt vagyon után lehetséges haszonra szert tenni.

A tulaj most ezt akarja. Ezt az állapotot érdekelérésnek nevezik, és a tulajnak van igaza, amennyiben a lakbér méltányos.

Tudomásul kell venni, hogy véget ért az ingyenesség, és a tulajnak adnak igazat, ha külső döntőbírót kell alkalmazni.

Lehet, cinikusnak tartod, de az új helyzet szerint kell viselkedni, azaz vagy többet keresel, hogy kifizesd a költséget, vagy alacsonyabb igénnyel lépsz fel. Nagyjából e kettő között lehet választani.

Fontos, hogy a megoldáshoz kellő fantázia kell, itt különösen. Egy változat, ha a pénzbeli költséget természetben (munkával) fizeted. Hogy ez miféle, az az ottani körülményektől függ, innen nem lehet megmondani.

2022. szept. 2. 15:22
 6/13 anonim ***** válasza:
Békésen elköltözöl.
2022. szept. 2. 15:23
 7/13 anonim ***** válasza:
Segítek: a tulaj szabja meg a feltételeket, miért lakhatsz ott. Ha nem felelnek meg, elköltözhetsz.
2022. szept. 2. 15:40
 8/13 A kérdező kommentje:

És mit tehetek az alábbi problémák esetén?

-le vagyok százalékolva, nem tudok nagyon sokat keresni

-szallora nem mehetek, mégha akarnék se mert egyik kollégám fél az ágyipoloskatol

-várólistán vagyok egy pszichiátriai otthonba

Sajnos ezeket is be kell kalkulálni

2022. szept. 2. 15:42
 9/13 anonim ***** válasza:
Sajnállak. Tényleg. De ezeket neked kell kalkulálni. A tulajt ez semmire sem kötelezi.
2022. szept. 2. 15:47
 10/13 A kérdező kommentje:
De nekem eddig nem mondták hogy bármi változna csak előre pánikolok
2022. szept. 2. 15:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!