Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » A 3 hónapos próbaidőt meg...

A 3 hónapos próbaidőt meg lehet hosszabbítani?

Figyelt kérdés

Azt olvastam,hogy lehet 6 hónapos is,de az speciális esetben,nem?

Én átlag dolgozó vagyok egy kis cégnél,a munkaszerződésben 3 hónap van jelezve,ami szeptember 1.-jén telik le (Mától betegállományban vagyok,pont 1.-jén lesz tükrözésem.),de kitalálták,hogy még egy hónappal meghosszabbítják,mert nem tudnak dönteni,hogy megtartanának-e.

Köszi a válaszokat előre is!

2022. aug. 30. 12:32
 1/6 anonim ***** válasza:
Így nem.
2022. aug. 30. 12:35
 2/6 anonim ***** válasza:
100%

Nem.

Amit akarnak veled csinálni, az jogellenes!

2022. aug. 30. 12:42
 3/6 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat!

Akkor lehet,gy akarják csinálni,hogy valójában lejár ígyis-úgyis a róbaidő,és ha negatív döntés születik,közös megeggyezéssel akarhatnak majd elküldeni?

2022. aug. 30. 13:40
 4/6 anonim ***** válasza:
100%

Ha a próbaidő lejárta előtt elküldenek, akkor indokolniuk sem kell. Itt a közös megegyezés nem is értelmezhető.

Olyat tehetnek, hogy írnak egy új szerződést határozott időre (mondjuk 3 hónapra) és annak lejártakor fogják eldönteni, hogy meg akarnak-e tartani. Ebben az esetben kötni fognak határozatlan idejű szerződést veled (próbaidő nélkül), ha pedig nem akarnak megtartani, akkor a szerződés lejártakor automatikusan megszűnik a munkaviszonyod.

2022. aug. 30. 14:58
 5/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a választ! Erre nem gondoltam,akkor valószínűleg ez fog történni.
2022. aug. 30. 16:12
 6/6 A kérdező kommentje:
Végül visszadátumozva adtak egy új szerződést,amiben 4 hónap próbaidő van.
2022. szept. 6. 16:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!