A 3 hónapos próbaidőt meg lehet hosszabbítani?
Azt olvastam,hogy lehet 6 hónapos is,de az speciális esetben,nem?
Én átlag dolgozó vagyok egy kis cégnél,a munkaszerződésben 3 hónap van jelezve,ami szeptember 1.-jén telik le (Mától betegállományban vagyok,pont 1.-jén lesz tükrözésem.),de kitalálták,hogy még egy hónappal meghosszabbítják,mert nem tudnak dönteni,hogy megtartanának-e.
Köszi a válaszokat előre is!
Nem.
Amit akarnak veled csinálni, az jogellenes!
Köszi a válaszokat!
Akkor lehet,gy akarják csinálni,hogy valójában lejár ígyis-úgyis a róbaidő,és ha negatív döntés születik,közös megeggyezéssel akarhatnak majd elküldeni?
Ha a próbaidő lejárta előtt elküldenek, akkor indokolniuk sem kell. Itt a közös megegyezés nem is értelmezhető.
Olyat tehetnek, hogy írnak egy új szerződést határozott időre (mondjuk 3 hónapra) és annak lejártakor fogják eldönteni, hogy meg akarnak-e tartani. Ebben az esetben kötni fognak határozatlan idejű szerződést veled (próbaidő nélkül), ha pedig nem akarnak megtartani, akkor a szerződés lejártakor automatikusan megszűnik a munkaviszonyod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!