Orvosi muhiba, pereskedes elotti egyezkedes eseten, intezheti-e anyukam, mint karosult az ugyvedje helyett a telefonhivasokat pl.? Tehat felhivhatja-e a korhaz ugyvedjet, pl. hogy elfogadjuk az osszeget. Vagy, hogy nem ennyit szeretnenk kapni.?!
Orvosi muhiba per elotti megegyezes kellos kozepen allunk..
Anyukamnak ajanlottak egy ugyvedet, aki az ismerosunk ismerose..
Megbizasi szerzodes nem lett, csak egy meghatalmazas, amit ala is irt anyukam, amivel az ugyved ki tudta kerni a korhazbol a dokumentumokat.
Mas dolga eddig nem volt, illetve reszt vett anyukammal az elso per elotti egyezsegen..
Ahol a korhaz felajanlott 20 millio Ft karteritest.
Ezek utan az ugyved kozolte anyukammal, hogy 20%-ot ker ebbol az osszegbol.
Borzalmasan irrealisnak tartom, de ez most nem is lenyeges.
Az lenne a kerdesem, h mivel nem mentunk bele egyelore ebbe a 20%-ba, kevesebbet szeretnenk fizetni az ugyvednek, viszont kozben vissza kellene szolni a korhaz ugyvedjenek, h elfogadjuk-e az ajanlatot..
Lehetseges, h anyukam szol vissza es beszel a korhaz ugyvedjevel, vagy mindenkepp az ugyvednek kellene??
Koszi elore is a valaszt., 🙏🏻🙏🏻🙏🏻🙏🏻🙏🏻🙏🏻
A kedves anyukád felveszi a telefont és megpróbál beszélni a kórház ügyvédjével. Majd kiderül, szóba áll-e veletek.
A saját ügyvédetekkel való eljárást nem minősítem.
Koszonom szepen a valaszt!
Tudom, h anyum alrontotta az egeszet..
Ezert kellett bekapcsolodnom.. :/
Vonja vissza anyukád akkor a meghatalmazást, és számoljanak el sima óradíjban az eddigiekkel - kivéve persze, ha az ügyvéd járta ki már ezt a 20 millió forintot.
Amíg meghatalmazás van, addig a másik ügyvéd az ügyféllel közvetlenül az etikai előírásoknak megfelelően nem beszélhet. Az ügyvédet sem lehet így kijátszani, hogy elintézett valamit, és az utolsó pillanatban elveszitek tőle az ügyet, akkor meg majd ingyen dolgozott... a másik meg, hogy ügyvédként nem beszélek az ellenféllel közvetlenül, ha neki is van ügyvédje, ezt a Kamara sem engedi.
Egy ügyvéd
Ja, még annyi, hogy velem egyszer megpróbálta egy "kedves" ügyfél ugyanezt. Megcsináltam mindent, megnyertük az ügyet, majd közölte, hogy a legeslegutolsó nem tudom milyen telefonhívást ő csinálta helyettem, így nekem SEMMI nem jár. (Nem is tudtam arról, hogy telefonált volna, és szükség sem volt rá, mert én intéztem mindent.)
Per lett belőle, megnyertem és végül négyszer annyit fizetett perköltségekkel együtt, mint amennyit eredetileg kellett volna.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!