Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Kinek van több joga a szülőjér...

Kinek van több joga a szülőjéről érdeklődni ha beteg? A férjnek (aki nem az apám) vagy a fiának?

Figyelt kérdés
Anyum kórházba került,de anyám új férje teljesen kiszorít. Ő akar beszélni az orvossal,nővérrel. Nekem telefonszámot sem ad meg,de nem tartom jogosnak. Igazi apámmal nem tartom a kapcsolatot,mióta elhagyott. De úgygondolom nekem több jogom lenne anyuról érdeklődni..mit tehetnék?
2022. aug. 29. 22:37
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
93%
a vérszerinti rokonnak elsőbbsége van,ezt nemrég hallottam egy ügyvédtől.
2022. aug. 29. 22:44
 2/18 anonim ***** válasza:
29%

Tévedés. Egyértelmű hogy a házastárs intézkedik. És nem nincs több jogod mint a társának: de őszintén mi tart vissza attól hogy felhívd a recepciót, érdeklődj, és elkérd a telefonszámot?

Amúgy gondold el a szitut: van házastársad, de annak a gyereke, vagy a szülője akar intézkedni helyetted.. Ugye milyen hülyén jönne ki? Az meg lényegtelen hogy te elfogadod-e anyád párját, vagyis a házastársát. Attól még ő a férje.

2022. aug. 29. 23:04
 3/18 anonim ***** válasza:
100%

2-es, hacsak a kórházba került beteg nincs olyan állapotban, hogy nem tud magáról, senki sem intézkedhet HELYETTE. A kérdésben is csak érdeklődésről van szó, ott pedig a sorrend a következő:

1. akit a beteg ő maga megadott a kórházba kerülésekor (nem kötelező, de meg szokták kérdezni)

2. a vér szerinti és/vagy házassággal szerzett közvetlen rokon (kivéve, ha a beteg kifejezetten megtiltja)

3. nagyjából ennyi, bemondásra, a másodunokatestvér bérmakeresztanyjának nem szoktak infót adni

De ismétlem, nem intézkedésről van szó, csak az érdeklődésről.

2022. aug. 29. 23:15
 4/18 anonim ***** válasza:
95%

#2 Nem értem, mire gondolsz.

"Amúgy gondold el a szitut: van házastársad, de annak a gyereke, vagy a szülője akar intézkedni helyetted.. "

A beteg saját gyereke a kérdező, nem a házastársáé.

2022. aug. 29. 23:22
 5/18 anonim ***** válasza:
19%

A társam a támaszom. A gyerekem meg ne akarja megkerülni az aki magam mellé választattam, sőt hozzámentem, mert ez csak kakaskodás a gyerek részéről, csak és kizárólag a férj helyzetét akarja megkérdőjelezni vele. Anyuci nem a tulajdona, ő meg nem a gyámja hogy gyerek létére intézkedjen.... Nevetséges amit a kérdező levág: az anyja nyilván nem gyengeelméjű hogy marakodni kelljen azon ki képviseli.

Nézzük már fordítva is a szitut: ha a gyerekem kórházba kerülne, és meg félresöpörném a feleségét, és intézkednék, mert én vagyok a vérrokon., ő meg "csak" házastárs álljon félre. . bebacna ha közölném vele hogy neki, mint házastársnak kuss a neve... És mint szülőt, felcseszne ha a gyerekem azt csinálná amit a kérdező. A bájos kik kakaskodása csak és kizárólag arról szól, hogy keresztbe tegyen a férjnek. Magyarázza már meg nekem valaki: miért is lenne több joga a gyereknek, mint a házastársnak?

2022. aug. 29. 23:30
 6/18 anonim ***** válasza:
100%

#5 Érdeklődésről van szó, nem intézkedésről. Ahhoz pedig a gyereknek ugyanannyi joga van, a házastársnak pedig nincs joga eltiltani őt ettől.

Kérdező, ne anyád férjétől várd az infót, hívd fel a recepciót, kérj telefonszámot, aztán érdeklődj. Amit a férjnek elmondanak, azt neked is el fogják mondani.

2022. aug. 29. 23:47
 7/18 anonim ***** válasza:
0%
Intézkedésről van szó, mert ő akar az orvossal beszélni. Érdeklődni meg tudna, ha nem farokméregetésről szólna az egész a részéről.
2022. aug. 29. 23:49
 8/18 anonim ***** válasza:
91%
Most komolyan, pisztolyt fognak a fejéhez, vagy mi akadályozza a kórház felhívásában?
2022. aug. 29. 23:51
 9/18 anonim ***** válasza:
94%
A kérdés feltevése meg önmagában részrehajló. Te érdeklődj a szülődről, anyádat meg hagy támogassa már a férje.
2022. aug. 29. 23:52
 10/18 anonim ***** válasza:
85%
Érdeklődésről ír a kérdező, nem intézkedésről.
2022. aug. 29. 23:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!