Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Nem lesz ebből probléma?

Nem lesz ebből probléma?

Figyelt kérdés

Pár évvel ezelőtt rokkantnyugdíj mellett jártam statisztaként tapsolni tv műsorokba. Nem tudom hogy bejelentett volt e, de ha nem, akkor nem lehet ebből semmi hátrányom a rokkantsági ellátás ügyében?

Én nem tudhatom hogy bejelentették e minket vagy sem. Rengeteg diák, nyugdíjas volt ott.

2022. aug. 28. 09:25
 1/8 anonim ***** válasza:
92%
Ha a tenyered nem sérült meg akkor nem.
2022. aug. 28. 09:32
 2/8 anonim ***** válasza:
18%
RTL, ATV ? -ben tapsikoltál?
2022. aug. 28. 09:40
 3/8 anonim ***** válasza:
92%

semmi probléma.

Nem tilos ilyen részvétel vagy pénzszerzés rokkantnyugdíj mellett.

Ha azért kapnád a rokkantnyugdíjat mert nem tudsz járni pár méternél többet, ellenben elvállalnál egy futóversenyen való szereplést, az probléma lenne.

2022. aug. 28. 09:49
 4/8 anonim ***** válasza:
56%
Ez olyan mint mikor nyávogtak hogy táppénzen vagyok a lábommal és a kocsmába el tudok menni. Hát bzmeg a kocsma 500 méter a munkahelyem meg 12km és a kocsmában nem kell 200 kilós kocsikat tologatnom, a kezem meg nem sérült, hogy a felespoharat fölemeljem.
2022. aug. 28. 09:56
 5/8 anonim ***** válasza:

#4 Egyik főnököm engem is kiakasztott, amikor kiment a bokám és otthon maradtam - a munkám nagyobb része a napközbeni mozgást igényelte egyik üzemrészből a másikba, a cég meg eleve a bejárattól is sok száz méter gyaloglással volt megközelíthető, még ha valaki kocsival el is tudott volna odáig vinni. Mert szerinte ha szólok, ő behozott volna kocsival az irodáig.

Aha. Csak vécére sem tudtam volna közben elmenni.

De azért a kocsma nem táppénzes hely, azt ki kell jelenteni. Ha valaki táppénzen van, akkor minimum elvárható hogy az orvos-gyógyszertár-otthon hármasban mozogjon csak, legfeljebb kaját vegyen magának - és gyógyuljon. Amúgy a törvény is ezt szabja meg.

2022. aug. 28. 10:08
 6/8 anonim ***** válasza:
74%

5

"Amúgy a törvény is ezt szabja meg."

Dehogy szab meg ilyet törvény.

Azt szabja meg, hogy az orvos szabja meg neked, hogy otthon kell-e maradnod, vagy feküdnöd kell-e. Ha az orvos ilyesmit nem szab meg, akkor azt csinálsz, amit akarsz. Az orvos csak akkor fog bármire utasítani, ha az lényeges a gyógyulásod szempontjából.

102/1995. (VIII. 25.) Korm. rendelet:

"6. §

(...)

(2) A keresőképtelen biztosított köteles

a) betartani az orvos utasításait, így különösen a gyógyulását elősegítő, meghatározott idejű ágynyugalomra, valamint a tartózkodási helyről való kijárás korlátozására vonatkozóan"

[link]

Ha a betegség szempontjából mindegy, hogy hol tartózkodik az illető, akkor ha az orvosa nem kifogásolja, bárhol tartózkodhat, csak a Föld nevű bolygót nem hagyhatja el.

Ha van másodállása valakinek, akkor még az se tiltott, hogy oda eljárjon. Pl. ha valaki főállásban autószerelő, és eltöri a csuklóját, akkor kapja a táppénzt az adott munka után. Viszont attól még eljárhat biztonsági őrként monitort figyelni a Tescoba, mert ezt a munkáját el tudja látni maradéktalanul, és a gyógyulását se hátráltatja. (Két munkahely esetén, ha olyan baja van, két táppénzes papírt állít ki az orvos.)

Kérdező:

Akár folyamatos munkaviszonyod is lehetne:

[link]

2022. aug. 28. 11:15
 7/8 anonim ***** válasza:
5) élelmiszerbolt vagy kocsma nem mindegy..?
2022. aug. 28. 11:19
 8/8 anonim ***** válasza:
53%

#6 Igazad van, nem ír konkrétan ilyet a törvény. A jogalkotó szándéka egyértelmű viszont, hogy csakis olyan tevékenység végezhető ami nem akadályozza a beteg gyógyulását hanem inkább elősegíti azt.

Ebben az esetben ha nem gyalog mész a kocsmába és ott nem állsz hanem ülsz, akkor igen, mehetsz oda is - de csak ha nem kell olyan gyógyszert szedned ami mellett nem ihatsz alkoholt.

2022. aug. 28. 11:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!