Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Más megyében is lehet intézked...

Más megyében is lehet intézkedni vagy csak sajátoméban?

Figyelt kérdés
Jásznagykun szolnok megyei vagyok. Jászfényszarun lakom, itt élek születésem óta. (24éves vagyok) nevet szeretnék változtatni..azonban nem a saját városomban hanem szülővárosomban Hatvanban. Mert Jászfényszarui kormányhivatalba ismernek, és olyan kérdéseket tesznek fel néha, ami magánjellegű. Pl, : jóban vagy e már apuddal? Jársz e X.Y rokonodhoz? Stb... jásznagykun szolnok megye jászfényszaru,, Hatvan pedig HEVES megye... Hatvanban, ami heves megyei Kormányhivatal ott is el lehet intézni vagy csak a saját megyémben? Jászberénybe szoktam menni de most oda nem mennék mivel Hatvanban dolgozom és ott intézném. Különben is Születési helyem Hatvan ottlett ki állitva az anyakonyvi kivonatom mikor megszulettem, de azert kerdem mert gondoltam csak a saját megyémben lehet intézni ilyeneket hogy névváltoztatás közgyógy... múltkor pl jászfényszarura mentem be, és ahogy csinálta a lejárt személyimet a hölgy mivel ismer kérdezte hogy beszélek e apámmal meg miújság otthon faggatódzott.. meg olyan is történt postai úton kaptam az ellátásom a szememre és most banki úton kérem oda jobb a kártyámra és sóhajtozott a hölgy hogy jajjj hát miért nemjó neked postán meg stb..
2022. aug. 20. 20:18
 1/5 anonim ***** válasza:
89%

Területileg illetékes helyre kell menned. Nem számít, hol születtél.

Hosszabb távon jobban jársz, ha megtanulod kinyitni a szád, és tárgyilagosan megkéred az illetőt, hogy koncentráljon a munkájára. Vagy kérdezd meg viccesen, hogy talán ezt is a papírra kell írni, vagy miért merül fel ez a magánjellegű kérdés.

2022. aug. 20. 20:25
 2/5 A kérdező kommentje:
Mind az összes hölgy ismernek... 4 ügyfél fogadó van.. mindig faggatódznak... mivan otthon, beszélek e az X.Y rokonommal mert hallota össze vesztünk stb... meg mondtam neki 2 hete hogy nevet változtatok majd, és mondta te jó isten normális vagy? Elkezdtek sugni egymasnak a kolleganöivel.. idegesit..
2022. aug. 20. 20:28
 3/5 anonim ***** válasza:
86%
Ha úgyis Hatvanban dolgozol, költözz oda és változtass ott nevét. Csak oda kell költözni, mert területileg illetékes szerv kell, ahogy az első is írta. Amúgy ez már legalább a harmadik kérdésed. Az elsőben kérdezted, hogy az adókártyát is át kell írni, a másodikban leírtad, hogy dédapádtól kezdve mindenki Artúr volt, így te is az lettél, de nem tetszik, és apai ágon az összes rokonod tiltakozik a névváltoztatás ellen. Most meg ez ..
2022. aug. 20. 20:39
 4/5 anonim ***** válasza:
90%
Mondd meg neki, hogy ha nem tudja a munkáját elvégezni kéreted most azonnal a főnökét és balhét csinálsz.
2022. aug. 20. 20:39
 5/5 anonim ***** válasza:
100%

A névváltoztatás bármely anyakönyvvezető előtt előterjeszthető (a hatvani előtt, de ugyanúgy a salgótarjáni előtt is):

[link]

2022. aug. 20. 21:01

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!