Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Magyarországon mikorra lehetsé...

Magyarországon mikorra lehetséges a meleg házasság?

Figyelt kérdés
Szerintetek logikailag mikorra várható legközelebbre? őszintén nem vitát akarok hogy jó vagy rossz, nem akarok olyan kommentet hogy "ez Magyarország, itt soha nem lesz" meg stb... logikailag kérdem, 2/3 baloldali kormány kéne ez mellé! szóval hogy a parlament 2/3 többséggel elfogadja ezt (tehát 2/3 baloldali erő a parlamentbe) erre legközelebb mikorra van esélye? én számításom alapján 2030-2034 ben, ti hogy látjátok?

2022. aug. 20. 16:34
1 2 3 4
 31/33 anonim ***** válasza:
84%

"de amíg minden téren alkalmas heteroszexuális párok várnak gyermekre, addig elsősorban őket kell előnyben részesíteni egy homoszexuális párral szemben"

Ez így volt eddig. Egyedülállók, ill, homo párok csak olyan gyereket kaphattak, akiket hosszú időn át senki nem akart. Pl. fogyatékosok, cigányok, csúnya gyerekek, stb. Most ez megváltozott, ha jól tudom, hogy semmilyen gyereket nem fogadhatnak örökbe.

Amit én elég rossznak tartok.

Az egy dolog, hogy a gyerek otthon azt látja, hogy mindkét szülője egyforma nemű. De jár mindenféle közösségbe, lát más családokat, és látni fogja, hogy a legtöbb családban különneműek a szülők. Tehát elég jó esélye van hetero felnőtté válni.

Viszont ha nevelőotthonban marad, ott az azonos nemű gyerekek összezártságában nagyjából mindenki kipróbálja a szexet azonos neművel. Utána 18 évesen pénz nélkül az utcára kerülve a fiúk sok esetben ebből fognak megélni. Tehát nevelőotthonban maradva valószínűleg több esélyük van bzi felnőtté válni, mint ha mondjuk két férfi fogadta volna örökbe őket.

Nem beszélve arról, hogy a nevelőotthonban rossz élete lesz, felnőve nincstelen fiatalként kezdi az életét, kilátástalan helyzetben. Nem sok esélye lesz normális családot alapítani, mert nem lesz miből. A másik oldalról, az államnak is sok pénzébe kerül a tartása.

2022. szept. 11. 19:07
 32/33 anonim ***** válasza:
86%

Ebben teljesen igazad van, a nevelőotthon helyett SOKKAL jobb helyük lenne egy szerető homoszexuális párnál.

Tényleg tilos örökbe fogadniuk? Ezzel én sem értek egyet.

2022. szept. 11. 20:39
 33/33 anonim ***** válasza:
63%
Pár hónapja panaszkodott valaki a tévében erről. Hogy bevezették-e, vagy csak tervezet, abban nem vagyok biztos, szerintem már bevezették.
2022. szept. 12. 15:57
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!