Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Magyarországon mikorra lehetsé...

Magyarországon mikorra lehetséges a meleg házasság?

Figyelt kérdés
Szerintetek logikailag mikorra várható legközelebbre? őszintén nem vitát akarok hogy jó vagy rossz, nem akarok olyan kommentet hogy "ez Magyarország, itt soha nem lesz" meg stb... logikailag kérdem, 2/3 baloldali kormány kéne ez mellé! szóval hogy a parlament 2/3 többséggel elfogadja ezt (tehát 2/3 baloldali erő a parlamentbe) erre legközelebb mikorra van esélye? én számításom alapján 2030-2034 ben, ti hogy látjátok?

2022. aug. 20. 16:34
1 2 3 4
 21/33 A kérdező kommentje:

ez nem igaz... a mai fiatalok pofájába tolják az LMBTQ+ t! arról nem is beszélve hogy iskolába is erősen betört már ez! a fiatalok legalább 50-60% LMBTQ párti, a maradék nagyrésze is ilyen "elfogadom de nem támogatom különösebben" így ez alapján 8-12 év múlva Magyarországon a melegek elfogadása duplája lesz a mostaninak véleményem szerint

2022. aug. 23. 04:40
 22/33 anonim ***** válasza:
19%
Konkrét példát is tudsz mutatni, hogy "betört az iskolába", vagy csak fröcsögsz?
2022. aug. 23. 07:20
 23/33 A kérdező kommentje:

1: A fröcsögés az én dumám

2: én és is.erősök tapasztalata!

2022. aug. 23. 14:27
 24/33 A kérdező kommentje:
Ismerősök*
2022. aug. 23. 14:27
 25/33 anonim ***** válasza:
12%
Hála az égnek! És tudod, remelem nemsokára ez az undorító jobboldali féreg leáldozott generáció kihal, és jön egy elfogadóbb, széles spektrumon tájékozódott, új generáció, ami többek között a netflixen nőtt fel, és igenis el tudja fogadni hogy két felnőtt ember teljes szívből szereti egymást, és megérti, hogy össze akarjak kötni az életüket, csakúgy mint a hetero párok! És ha nem fogadod el oket, AKKOR AZ A TE SZEGÉNYSÉGI BIZONYITVANYOD, ÉS REMELEM MIELŐBB MEGDOGOLSZ, ÉS ODALENTROL NÉZED MAJD, AHOGY AZ EGÉSZ VILÁG EGY JOBB ÚTRA TÉR, AMIBEN MINDEN LMBTQ+ SZEMÉLYNEK IS UGYANOLYAN JOGAI, ÉS MEGBESULTSEGE LESZ!
2022. aug. 24. 01:30
 26/33 anonim ***** válasza:
60%
#25: Kedves, toleráns komment volt más gondolkodású embertársaid felé. Csak azt nem értem, miért olyan fontos a melegházasság, ha még az amúgy is pár százeléknyi kisebbség pár százaléka akar csak házasodni, és még azok túlnyomó többsége se él monogám életet. A melegeknek nem a hagyományos monogám párkapcsolat, normál családmodell az életmódjuk.
2022. aug. 24. 01:34
 27/33 anonim ***** válasza:
43%
Minek?
2022. aug. 24. 08:19
 28/33 anonim ***** válasza:
90%

26

De bizony, egy részüknek a monogám kapcsolat az életmódjuk. Ahogy a heterók egy részének is. De ahogy a heterók, úgy a homók is "elválnak" néha egy idő után.

És ebben az esetben fontos, hogy ha közös háztartást vezettek, közös pénzen értékeket (pl. lakást, autót) vettek egyikük nevére (mert megbíztak a másikban), akkor ne tudja kisemmizni az egyik a másikat. Pont, ahogy a férfi-nő házasságok esetén is, a házasság az a jogi tényező, ami anyagi védelmet ad nekik.

Bár nálunk gyakorlatilag csak az elnevezését harcolnak, mivel a házasság lényeges jogi elemei már nekik is rendelkezésre állnak, ha bejegyzett élettársi kapcsolatot kötnek. Legfeljebb a pap nem áldja meg őket a templomban, más hátránya nemigen van...

2022. aug. 24. 09:04
 29/33 A kérdező kommentje:

Vannak bajok, jól érzed magad? Netflix generaciós 😂

2022. aug. 25. 05:05
 30/33 anonim ***** válasza:
63%

28-nak teljesen igaza van. Amennyire én tudom, törvényesíthetik az együttélésüket, ezzel a jogi problémák megoldódnak. Csak ezt nem titulálhatják házasságnak. Nem értem, miért kellene az elnevezéshez is ragaszkodni.

Ez nem az elfogadásról vagy el nem fogadásról szól. A világnak ezen a felén elfogadják, hogy vannak homoszexuálisok. Nekik is el kell fogadniuk, hogy vannak dolgok, melyek ebben az állapotban nem elérhetők számukra. Egy férfi pl hiába akarna gyermeket világra hozni, ha biológiailag nem képes rá. Egy halláskárosult hiába szeretne operaénekesnő lenni, ha nem képes rá. Egy homoszexuális férfi, hiába szeretne anya lenni, nem változhat nővé, csak jó apja lehet egy gyermeknek. Egy leszbikus nő sem változhat férfivá, hogy apa lehessen, ő csak jó anya lehet. De egy gyermeknek arra van szüksége, hogy apja is és anyja is legyen, a két apa vagy két anya nem ugyanaz. Persze, a semminél sokkal több, de amíg minden téren alkalmas heteroszexuális párok várnak gyermekre, addig elsősorban őket kell előnyben részesíteni egy homoszexuális párral szemben. A gyermek érdekében, mert az a legfontosabb.

2022. szept. 11. 13:11
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!