Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Mit tudok tenni?

Mit tudok tenni?

Figyelt kérdés
2 hete táppénzen vagyok, mert egészségügyi problémáim vannak, de már olyan szintű, hogy a munkámat sem tudom ellátni. Ezért a mai nap felmondtam levélben. Erre azt mondta a főnököm hogy csak akkor fogadja el a felmondasom ha a munkahelyi anyagokat megcsinálom és leadom. Mivel 2 hete táppénzen vagyok jogosan kéri tőlem, hogy pótoljam be a munkámat, amit táppénz alatt más kollégának kellett volna megcsinálnia? Mielőtt azt mondanátok munkakerülő vagyok 6 éve dolgozom ennél a helynel szinte alig voltam tappanezen. Sajnos multevben szívinfarktusom volt akkor is 2 hónapig tapenzen voltam és kórházban. Majd miután vissza jöttem az összes két hónapnyi hiányzásomat bepotoltattak velem. Kérlek segítsetek mit tudnék tenni, hogy végre elfogadják a felmondasom.
2022. aug. 19. 16:33
 1/3 anonim ***** válasza:

Semmi.

A felmondási idő alatt is táppénzen leszel, és kész.

De azt is megteheted, hogy nem mondasz fel, maradsz táppénzen hónapokig. (asszem 6 hónap a max, kivéve terhesség esetén)

Annak hogy örülne a főnök?

2022. aug. 20. 11:38
 2/3 anonim ***** válasza:

Ajánlott levélként küldd el, ha átveszi, akkor kész.

Onnantól ketyeg a felmondási idő.

De csak határozatlan munkaviszon esetén működik, ha jól tudom.

2022. aug. 20. 11:47
 3/3 anonim ***** válasza:
2022. aug. 20. 11:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!