Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Ezért lehet feljelentést...

Ezért lehet feljelentést tenni (részletek alul)?

Figyelt kérdés
Egy elég gáz dolog történt tegnap. Kifejezetten irritál a dolog. Tegnap véletlenül nyitva maradt az udvari nagykapu és a kamerát visszanézve láttam,hogy bejött egy helyi alkesz és odavizelt az udvarra. Tehát magánterületen belülre. Ezzel követett el bármilyen szabálysértést? Amennyire olvastam a törvényeket ezzel kapcsolatban a nyitott kapu sajnos egy joker az illető számára. De ha a közterületen vizelés szabálysértés akkor erre az esetre nem lehet ráhúzni?
2022. aug. 19. 11:22
 1/6 anonim ***** válasza:
100%

Bárkit bármiért fel tudsz jelenteni.

De kérdem én, mit nyersz vele? Ilyen sok felesleges szabadidőd van a rendőrségre meg a tárgyalásokra járkálni?

2022. aug. 19. 11:24
 2/6 A kérdező kommentje:
Ezert nem hiszem hogy birosagra kellene jarni. Sima szabalyszegesi penzbirsagot szeretnek csak neki. Ha nehany tizezer forintja banja akkor maskor nem fogja meglepni ezt. Meg amugy is a jo k.... anyjat. Ha valamivel meg lehet fogni akkor elni fogok vele. Nehogymar barmit megtehessen egy ilyen hulladek ember.
2022. aug. 19. 11:34
 3/6 A kérdező kommentje:
Osszessegeben az erdekelne hogy ebben az esetben tortent e barmi buntetendo?
2022. aug. 19. 11:35
 4/6 anonim ***** válasza:
100%

Igen, magánlaksértés szabálysértés.

Ami csak magánindítványra büntethető. Tehát hiába a feljelentés, magánind. nélkül nem ér semmit.

És igen, legalább a rendőrségre, minimum 2-3x be fognak hívni.

Vagyis én nem tudom, te tudod. Te vagy jártas benne.

2022. aug. 19. 11:40
 5/6 A kérdező kommentje:

#4: Jo volt az utolso sorod :)

Elolvasva a maganlaksertes megvalositasanak modjaval kapcsolatos reszeket a nyitott kapu miatt - meg az ugy sulya miatt- nem gondolom hogy abba az iranyba menni jo otlet lenne. En inkabb mint a kerdesben is irtam a kozteruleten vizeles reszre mennek ra.

2022. aug. 19. 11:54
 6/6 anonim ***** válasza:
100%

De a te kerted nem közterulet.

Egy csomó embert ismerek, aki pisil a saját kertjében, mégteheti.

Itt csak az a különbség, hogy nem te pisiltél a kertedben.

Maga a pisilés nem bűn.

2022. aug. 19. 14:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!