Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Hova lehet fordulni ezzel a...

Hova lehet fordulni ezzel a problémával?

Figyelt kérdés

Elmentünk nyaralni. Az előleget utalással fizettük a maradékot készpénzben a helyszínen. Egy idősebb néni volt a szállásadó,szombaton érkeztük le számoltuk neki a pénzt,még volt is fenn akadás mert nem tudott 10.000ftból vissza adni ezért a család többi tagja váltotta fel a 10.000ftot. Mondta a néni h majd egy reggel eljön virágot locsolni.

Szerdán jött és akkor mondja hogy 20.000fttal kevesebbet adtunk. Elnézést kérve kifizettük.

Emberből vagyunk hibázhatunk mi is de utána akárhogy beszéltünk mindenki úgy emlékezett h annyi pénz volt a boritékba amennyi kellett,tudtuk is h jár még belőle majd vissza. Felhívtam h nézze át még egyszer a dolgokat mert mi kifizettük mindenki így emlékszik. A néni váltig állította h nem. Végülis elengedtük ezt a dolgot a hét fennmaradó részére,mert mi sem tudjuk bizonyítani h kifizettük.

Letelt a hét és azóta is bosszant a dolog hogy így behuzott a néni.

2022. aug. 17. 10:40
 1/7 A kérdező kommentje:
Lehet h mással is meg csinálja. Tisztán adómentesen szerez havi 80 ezret
2022. aug. 17. 10:44
 2/7 anonim ***** válasza:
62%
A NAV-ot rá kell küldeni a nénikére.
2022. aug. 17. 10:46
 3/7 anonim ***** válasza:
100%

Hibát követtetek el mert nem kértetek róla papírt, nyugtát vagy egy aláírt cetlit, hogy odaadtátok a pénzt és az ennyi volt nem kevesebb.

Sajnos a vita lehetősége mindig benne van abban ha nincs leírva az átvett összeg.

Nem hibáztatlak, mert általában nem szokott eszébe jutnia az embernek hogy ilyen lehetséges - nekem sem, de ez tanulság a jövőre, hogy mindent át kell számolni minden félnek többször is és le is kell írni.

Nem biztos hogy a néni csapott be, lehet hogy tényleg ti tévedtetek. Pont mert nincs a kezedben semmi ami téged is meg tudna nyugtatni benne. Sajnálom, hogy ez elrontotta a nyaralásodat, de legközelebb majd erre is gondolni fogsz már.

2022. aug. 17. 10:47
 4/7 A kérdező kommentje:
Kaptunk számlát miután átvette pénzt. Azt se értem miért,csak 4 nap múlva szólt.
2022. aug. 17. 10:52
 5/7 anonim ***** válasza:
100%

Ha kaptál számlát vagyis elismerték vele hogy átvették a pénzt tőletek, akkor mégis miért adtál oda még 20 ezret????

Most valójában tudod hogy butaságot csináltál és utólag szeretnéd magad megnyugtatni az itteni válaszokkal, hogy nem te vagy a hibás? nem fog menni. Te hibáztál akár így akár úgy.

2022. aug. 17. 10:58
 6/7 A kérdező kommentje:

Igazából én se tudom miért adtam. Olyan hirtelen támadott le tartotta a markát h kevesebbet adtam őbis otthon vette észre h nem is gondolkoztam. Kicsit tartottam h akkor azt mondja hagyjuk itt a nyaralót,meg még én éreztem magam kellemetlenül.

Indulás elött mikor elraktuk a pénzt a borítékba 3x is átszámoltuk. Miután elment a néni megbeszéltük és mindenki arra emlékezett kifizettük.

Bosszant a dolog.

Ok én is hibázhatok de akkor mért nem aznap szólt? Minek várt 4 napot?

2022. aug. 17. 11:02
 7/7 anonim ***** válasza:
100%
Mindegy miért várt, mindegy mikor szólt. Itt te hibáztál. Nem volt világvége, bárkivel előfordulhat, te csak a személyiségedből kiindulva tetted amit helyesnek gondoltál, ennyi. Fogadd el és tanulj belőle, legközelebb ne adj még pénzt hanem előbb beszéljétek meg, gondoljátok át és ragaszkodj ahhoz ami ott van nálad papíron aláírva!
2022. aug. 17. 11:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!