Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Ilyen esetben a rendőrség tud...

Ilyen esetben a rendőrség tud segíteni?

Figyelt kérdés
Sziasztok, a minap Facebookra kiirtam, hogy bizonyos legot keresek, és rám irt egy ember, hogy neki van, le is fotózta és mellé még névjegy kártyát is fotózott. Teljesen hitelesnek történt, viszont a csávó nem akarta elküldeni, csak előre utalással. Én se ma jöttem le a falvédőrol szóval nem mentem bele, felajánlott egy olyan lehetőséget,hogy legalább a posta díjat küldjem el ha mégsem venném át ő ne bukjon rajta. Okés elküldtem 5 ezret. És a csávó aztmondta elküldte , viszont nem ért ide.... Írtam neki többször, és azt mondta nem csapott be de mégsincs itt , elsonbsegivel kuldte elvileg de több mint egy hete nincs itt szoval biztosan atvert. Ezzel a rendőrségre szeretnék hétfőn bemenni , és az lenne a kérdésem ilyen esetben mi várható? Számlaszám, neve megvan szóval ezzel biztosan lehet valamire menni.

2022. aug. 13. 17:36
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
52%

Volt, csak neked nem tetszett. Írom lassan:

Nem.

Tudod.

Bizonyítani.

Hogy.

Nem.

Adta.

Fel.

Buktad. Hiába jelented fel, nincs bizonyíték a kezedben.

2022. aug. 14. 06:34
 12/17 anonim ***** válasza:
100%

Nem neki kell bizonyítani, hogy nem lett feladva.

Márpedig nincs a lego, amit fel lehet adni levélpostai küldeményként, mivel 2 cm-nél kisebb oldala nincs

2022. aug. 14. 08:16
 13/17 anonim ***** válasza:
100%
A levélpostai küldemény a küldemény tömegétől és nem a vastagságától számít.
2022. aug. 14. 08:38
 14/17 anonim ***** válasza:

13, “ A levél legkisebb mérete 90*140 mm, a legnagyobb mérete pedig címhelyre címezve 324x229x24 mm.” Vagyis levélként elsőbbségivel nem tudta feladni. Emellett utánvétes a pakk, vagyis csak nyomonkövetett küldemény lehet

Ha nincs nyomonkövetési szám, akkor nincs feladva a lego.

Kérdező, kérd el a nyomonkövetési számot! Ha nincs, akkor nyugodtan tegyél feljelentést!

Egyébként láttál képet arról a legoról?

2022. aug. 14. 08:44
 15/17 anonim ***** válasza:
4%

Sajnos elég sok birge éli itt ki a frusztrációját.

A valóság kb. ez:

A csomag, ha utánvétes, azt jelenti, hogy a posta előbb teljesít és utána kapja meg a (dupla) pénzt.

Írni kell az eladónak, hogy tájékoztasson. Lehet, hogy kórházban van, vagy éppen holnap temetik.

Ha nem jön válasz 8 napon belül, akkor lehet feljelentést tenni. Ebben le kell írni a történéseket és mellékelni a bizonyítékokat. Levél, átutalási bizonylat, stb.

A dolog úgy tűnik, hogy csalás, szabsértési értékre elkövetve, de ha nem te vagy az egyetlen lehúzott - csak közülük az egyik - akkor (folytatólagosan elkövetett) bűncselekmény.

2022. dec. 23. 01:50
 16/17 anonim ***** válasza:
Integess szépen a pénzednek kisírt szemekkel, pá-pá. A rendőrségen tehetsz bejelentést, de amíg csak 5000 huncut krajcárról van szó, addig nem fognak vele érdemben foglalkozni. Max több ilyen bejelentés után előveszik, és akkor már komoly büntetésre számíthat többrendbeli csalás miatt.
2022. dec. 23. 21:36
 17/17 NTBS ***** válasza:
Na mi lett az eredmény?
2022. dec. 24. 07:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!