Milyen módon tudok intézkedni ilyen esetben? Feljelentés?
Másfél hónapja leérettségizett a lányom. Az öt év alatt beszedett osztálypénzből bőven maradt meg, úgy volt, hogy vissza lesz utalva mindenkinek. A számlát az egyik osztálytárs kezelte, a megmaradt pénzek azóta se lettek visszaosztva. Csak a tablóra lett költve nem tudjuk mennyi, 48 ezer a szalagavatós fotózásra, meg a tanárok búcsúajándékára, amiről szintén nem lettünk tájékoztatva, hogy mennyi az annyi. Az összes osztálypénznek 24x45 ezer forintnak kéne lennie, az egészen biztos, hogy nem ment el ennyire, az az infó van, hogy sok maradt. Ja meg annyit tudunk, hogy vannak páran, akik véletlen túlfizetésben voltak az osztálypénzzel, állítólag mi is egy 20 ezerrel...
Ma a lányom írt az osztálycsoportjukba, hogy mi van, erre a csaj, aki meg volt vele bízva azt írta, hogy még mindig van, aki nem fizetett teljes osztálypénzt, és azt várja(!!!) meg, hogy majd mindenkit felkeres privátban. Nekem ez elég olcsó kamu indoknak tűnik. Nekem gyanús, hogy próbálja elsumákolni. Más fél hónap alatt szerintem így is lehetett volna rendezni.
Szerintetek mit lehet tenni ilyen esetben?
És a többi diák?
Jah, hivatalosan nem biztos, hogy kiadhat elérhetőséget, pláne hogy igazából msot már nem is vagyotk az iskola "üfgyelei" mivel már nem jár oda a gyerek.
Viszont az iskolák nem data-processor irodák, tapasztalatom szerint kevéssé van fogalmuk a GDPR-ról:D
A suli nagyon komolyan vette eddig a hivatalos szabályokat, szóval akkor szerintem onnan ne is számítsak semmi elérhetőségre.
Mi van a többi diákkal?
Azért egy próbát megér szerintem, egy emailbe kerül csupán, vesztenivalód meg nincs.
Mi van a többi diákkal?
Hát én is ezt kérdezem! Nem csak te meg az SZMK-s szülő van az osztályban, másoknak is tartoznak! Ők nem reagáltak rá semmit, hogy nem lesz lóvé?
Látom, tenni nemigen teszel semmit, csak ülsz és a meglévő nemtudást szajkózod...
Akkor esetleg, talántalán kérd meg a gyereked, hogy kérdezze meg az osztálytársait és álljanak ők közösségbe. Ha már te nem jutottál el idáig.
Már bocsánat, de nem ismerek senkit onnan, senkihez nem tudok elérhetőséget, max a diákokhoz facebookon. Így azért rohadt nehéz elindulni.
Írtam egy e-mailt az ofőnek, de itt azt a megjegyzést kaptam, hogy nem adhat ki adatokat más szülők elérhetőségéről. Ha ezzel a szabállyal tisztában van, akkor pontosan ugyanott leszek az ügyben.
A többi diákkal nem is neked kell kommunikálni, hanem a gyerekednek.
Bár vszeg azt fogják látni, hogy "namivan, szarrágó az apád?":D
Mindenesetre ne te kontaktáld a diákokat, hanem kérd meg a gyerekedet rá, aki éveket töltött velük.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!