Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Nagymamámmal 5 agyvérzés után...

Nagymamámmal 5 agyvérzés után csináltattak életbiztosítást egy idősek otthonában, aminek az otthon a kedvezményezettje. Az összes fel nem vett nyugdíját egy összegben belefizették, így halála után az örökösök nem kapnak semmit. Ez jogilag lehetséges?

Figyelt kérdés
2010. szept. 22. 21:47
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
Azért beírhatnád az otthon nevét hátha egyszer valaki rákeres talán jól jön majd neki ez az infó.
2010. szept. 23. 08:59
 12/16 A kérdező kommentje:
Azt hiszem itt nem lehet!
2010. szept. 23. 09:15
 13/16 anonim ***** válasza:

Bocsi de a történet több helyen "sántít".

1. 5 agyvérzést hogy uszott meg szegény úgy hogy még beszámítható volt ??

2. Miért is volt otthonban ???

3. Láttatok már olyan biztosítót aki köt biztosítást egy "idős, halálos" betegre ??? Hiszem 5-ször megkérdezik még azt is milyen betegség volt a családban.

4. el kell telni egy bizonyos időnek ahhoz hogy a biztosító fizessen.

2010. szept. 23. 14:19
 14/16 A kérdező kommentje:
Éppen ez az, már az unokáit sem ismerte fel! Azt, hogy hogyan köttették meg vele a biztosítást fogalmam sincs, már évek óta ágyhoz volt kötve és pelenkázták.
2010. szept. 23. 19:10
 15/16 A kérdező kommentje:
Ja, az otthonba azért került, mert mindkét gyermeke meghalt, a testvérek nem vállalták és mi unokák pedig nem tudtuk a babáink miatt ápolni. (személy szerint az én 45 kilómmal nem tudtam mosdatni, pelenkázni stb. szegénykém 2x akkora volt, mint én)
2010. szept. 23. 19:14
 16/16 anonim ***** válasza:
52%

"3. Láttatok már olyan biztosítót aki köt biztosítást egy "idős, halálos" betegre ??? Hiszem 5-ször megkérdezik még azt is milyen betegség volt a családban."

Igen, láttam, szinte bármelyik unit-linked életbiztosítás megköthető egészségi kockázatelbírálás nélkül, hiszen többnyire minimális a beépített kockázati többletszolgáltatás. Sőt, van kifejezetten idős ügyfelek számára készült termék is, mely akár 90 éves korig is megköthető.

2010. szept. 23. 22:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!