Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Be jöhet e a lakásba a testvér...

Be jöhet e a lakásba a testvérem ha nem itt él évek óta de viszont az anyám néven szerepel a ház? Nem ápolunk jó viszonyt nem szívesen laknék vele újra! Nem ide van már be jelentkezve! Én tartom fent a házat de írásos papír nincs róla!

Figyelt kérdés
2022. aug. 1. 21:53
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Ha anyád nevén van a ház, akkor ő donti el, hogy ki tartózkodhat a házában. Ha azt mondja, hogy a bátyád jöheti ide, azzal nem tudsz mit kezdeni. Amennyiben a bátyád anyád akarata ellenére költözik be, akkor kirakhatjátok, végső esetben rendőrséggel is, ha nem hajlandó elmenni.
2022. aug. 1. 22:09
 2/8 anonim ***** válasza:
64%

Ha anyukád a tulaj, a tesód nincs bejelentve, akkor vendégségbe bemehet, de lakni csak tulajdonosi beleegyezéssel lehet, azt tűrnöd kell. Ha beköltözne, előtte szerződést kell kötni a rezsi megosztásáról, ki mennyit fizet.

Amúgy anyukád mit szól ehhez?

2022. aug. 1. 22:27
 3/8 anonim ***** válasza:
28%
a Földhivatalban jelezni kellene, hogy értesítést kérsz, ha valaki a telekkönyvbe módosítana. A Kormányhivatalnál is érdeklődj, bejelentkezhet-e valaki a lakásodba úgy, hogy nem tudtok róla..a tudtotok nélkül nem lehet okiratokba bejegyeztetni semmit.
2022. aug. 1. 22:31
 4/8 A kérdező kommentje:
Be jelentve nincs fenyegetőzik édesanyámmql beszéltünk telefonon nem engedi hogy ide jöjjön! Akkor csak az a megoldás marad ha jönni akar akkor ki hívom a rendőröket mivel nem Ide szerepel a lakcíme! Évekig felénk se nézett joga elvileg nincs az itt tartózkodáshoz!
2022. aug. 1. 22:36
 5/8 A kérdező kommentje:
Jelzem édes anyám se itt él velünk csak én tartom fent a házat!
2022. aug. 1. 22:40
 6/8 anonim ***** válasza:
100%
Első vagyok. A rendőröket csak akkor hívd fel, ha beköltözött és nem hajlandó elmenni. A azzal felhívod őket, hogy xy ide akar jönni és mi nem akarjuk, akkor nem fognak kijönni. Bár ha be nem engedi senki, akkor erre kicsi az esély.
2022. aug. 1. 22:47
 7/8 anonim ***** válasza:
100%

Zűrös fogalmazás....

Ne engedd be, problema megoldva.

2022. aug. 1. 23:00
 8/8 A kérdező kommentje:
Ideges vagyok csak bennem a félelem és nem szívesen akarok tetleges módszereket alkalmazni!
2022. aug. 1. 23:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!