Gyed alatt ha munkahelyet váltok és pl kirúgnak a gyerekre kapom tovább a gyedet 2 éves korig?
Figyelt kérdés
Szeptemberbe mennék vissza dolgozni a volt munkahelyemre, mert szeptemberbe kezdi a pici a bölcsit.
Viszont kaptam egy jó lehetőséget így lehet felmondok.
Mi a menete a gyed alatti felmondásnak? A gyed ideje alatt lehetséges hogy még nem mentem vissza? A bent maradt szabikkal mi a helyzet?
2 hét szabi kell ugye a beszoktatásra nekem 22 napom van.
Ilyenkor ez hogy működik? Ha pl az új helyről kirugnak és a pici bölcsis kapom a gyedet tovább? Vagy nem? Az új cég kirúghat gyed alatt?
2022. júl. 31. 07:34
1/6 anonim válasza:
Felmondhatsz, a gyedet nem fogja érinteni. A szabadság sehogy sem fog megmaradni a beszoktatásra, ha előtte mondasz fel. Ha a munkahely ragaszkodik a felmondási időhöz, akkor arra fog elmenni, ha nem, akkor pedig kifizetik. Az új helyre nem viheted át. A védettség az új helyen nem fog élni, próbaidő alatt elküldhetnek. Az új helyen annyi szabid lesz, amennyi abban az évben arányosan megillet. Próbaidő alatt a munkahely nem köteles szabadságot kiadni.
2/6 anonim válasza:
Ja, és vedd hozzá, hogy nem csak a beszoktatásra kell a szabi.
A bölcsi elején minden gyerek sokat beteg.
3/6 A kérdező kommentje:
de a felmondasi ido itt szabadsag nem tovabbra is a gyed napjai?? :o
2022. júl. 31. 19:50
4/6 anonim válasza:
Ezt most nem értem, kérlek fogalmazd meg másképp.
5/6 A kérdező kommentje:
Tehát ma felmondok akkor nem gyeden vagyok tavabb "munkaviszonyba" amig le nem telik a felmondas, hanem szabin?
2022. júl. 31. 20:23
6/6 anonim válasza:
Gyed mellett teljes munkaidőben lehet dolgozni. Ha a munkahelyed ragaszkodik a felmondási időhöz, akkor egyidejűleg leszel gyeden és töltöd a szabadságodat. Ergó kapod a gyedet, és mellé a fizetésedet is. Ha nem ragaszkodnak hozzá, akkor meg egyszerűen kifizetik a szabidat. Átvinni az új helyre nincs lehetőség.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!