Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Törvény szerint kiskorú...

Törvény szerint kiskorú sétálhat-e az utcán éjszaka, szülői felügyelet nélkül?

Figyelt kérdés

Mettől számít egyáltalán éjszakának, és meddig? Nem bulizásról beszélek, és nem is 5 éves kiskorúról nyilván (16-17 évesekre gondolok), csak ha mondjuk 3 16-17 éves elmegy éjszaka sétálni, beszélgetni.

Nem tudom milyen törvények vannak erre, próbáltam utána nézni de nem igazán találtam releváns leírást. Ha valaki aki tudja segítene, annak nagyon örülnék.

2022. júl. 24. 22:52
 1/4 anonim ***** válasza:
100%

Sétálhat.

De ha bármi történik vele, azért a szülő felel.

2022. júl. 24. 22:58
 2/4 anonim ***** válasza:
100%

10 éves is sétálhat éjszaka az utcán, csak a szüleit fogják felelősségre vonni ha valami baja lesz, mert az ő dolguk vigyázni rá.

Senkinek nincsen megtiltva hogy éjszaka egyedül sétálgasson, az csak az emberek józan eszére van bízva hogy belássák, egy gyereknek éjjel nem ott kellene lennie.

A 16-17 évesek pedig gyakran szoktak éjjel egyedül mászkálni az utcán.

Csoportosan, szervezetten már problémás lehet. Pl. ha ballagás előtt a nyolcadikosok szerenádozni akarnának, mint régen szokás volt, akkor keresniük kell egy felnőttet is aki elkíséri közben őket, mert ez már valamiképpen iskolához kötött program, amit ugyan nem az iskola szervez, ellenben a tanárok tudtával történik. De ez sem a törvény előírása hanem a tanárok, az iskola szokta kérni rá a szülőket, hogy ne legyen belőle később senkinek problémája.

Persze ha egy rendőr megállítja éjjel azt a 3 16 évest akkor mondhatja azt nekik, hogy menjenek inkább haza. Nem azért mert tiltja a törvény, hanem mert ő tudja mi az ami éjjel bajt okozhat nekik az utcán.

2022. júl. 25. 02:37
 3/4 anonim ***** válasza:
100%
Ha nem sétálhatna, akkor a szülőnek kéne a diszkóba vinni is a mai 16 éveseket... Sétálhat csak vigyázzon magára..
2022. júl. 25. 07:39
 4/4 A kérdező kommentje:
Értem, köszönöm szépen a válaszokat!
2022. júl. 27. 06:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!