Édesanyám meghalt. A kórháztól kaptam egy Halottvizsgálati Bizonyítványt. Hogyan tudom a Halotti anyakönyvi kivonatot kiváltani?
Részvétem!
A Halotti anyakönyvi kivonatot a Kormányablakban kell intézni, de!
Ha az a terved, hogy úgyis megbízol a temetésre egy temetkezési irodát, akkor oda menj a papírjaiddal először. Ott mindent elkérnek, és készítened egy meghatalmazást többek között a halotti anyakönyvi kivonat intézésére is.
Akkor nem neked kell ezzel foglalkoznod, hanem ők csinálnak mindent.
Ha mégis magad akarod intézni: [link]
Első vagyok, még annyit szeretnék hozzátenni, hogy akármelyik megoldást is választod, szükség lesz még:
- anyukád személyi igazolványára
- lakcímkártyájára
- születési anyakönyvi kivonatára
- ha házasságban halt meg, akkor a házassági anyakönyvi kivonatuk
- ha elvált volt, akkor az ítélet (jogerős)
- ha özvegy volt, akkor a házastársának a halotti anyakönyvi kivonatára
- ha volt: jogosítvány, útlevél... akkor ezek is kellenek.
Ott kell beadni ahol meghalt, az ottani anyakönyvi hivatalban. Nem hiába anyakönyvi kivonat. Ez lehet 1 óra, de ha nagyvárosban történet akkor 2 hét is. Ahol van kórház ott túlterheltek az Önkormányzatok.
A kormányablak más szerv. Bár lehetséges hogy egy adott községben ezt a feladatot is ellátják "postásként".
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!