Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Miért nem fizet közvetlenül...

Miért nem fizet közvetlenül az alvállalkozóknak az önkormányzat?

Figyelt kérdés
Úgy értem, Magyarországon egyáltalán nem működik az a rendszer, hogy az önkormányzat kifizeti a teljes összeget a projekt kivitelezését elnyerő cégnek és ők kezelik a pénzt, azaz ők szervezik meg a kivitelezést és fizetik (JOBB ESETBEN) az alvállalkozókat. Na most, gondolom senkinek nem kell példát említenem hányszor nem fizetik az alvállalkozókat, munkásokat; viszont az önkormányzat azt állítja, hogy kifizette a teljes önrészét. Miért nem úgy működik a rendszer, hogy a pályázatot elnyerő cég ugyanúgy szerződéseket köt alvállalkozókkal és kap 1 X összeget az önkormányzattól a koordinációs, illetve azon munkákért melyeket tisztességesen elvégzett, de az alvállalkozókkal kötött szerződésekben megegyezett összeget nem kapják meg, hanem azt az önkormányzat közvetlenül az alvállalkozóknak fizeti ki? Pontosan az zsebrerakás, illetve sok-sok ember/cég tönkretételének elkerülése érdekében...
2010. szept. 21. 20:47
 1/8 anonim ***** válasza:
Az Önkormányzat nem áll közvetlen üzleti kapcsolatban az alvállalkozóval.
2010. szept. 21. 20:49
 2/8 A kérdező kommentje:
de pont ez érdekel, hogy miért nem? Annyi törvénytelen ügyet ki lehetne szűrni..
2010. szept. 21. 20:50
 3/8 anonim ***** válasza:
100%
Elmondom neked, és ez az igazság. Ha az önkormányzat közvetlenül fizetne azzal, aki elvégzi a munkát, akkor sokkal kisebb lenne a korrupció, sokkal kevesebbe kerülne egy beruházás, nem lenne körbetartozás. És ez nem jó a "nem becsületes" embereknek.
2010. szept. 21. 20:54
 4/8 A kérdező kommentje:
Őszintén szólva, nekem is csak ez az egy ötletem van. De gondoltam biztos csak én vagyok rosszhiszemű, van valami ésszerű érv is... De ezen akkor a "becsületes, korrupcióellenes" kormányunk miért nem tervez változtatni? Hol lehetne feltenni ezt a kérdést valamelyik kormánytagnak?
2010. szept. 21. 21:02
 5/8 anonim ***** válasza:

Nem érdeke sajnos a politikának megszüntetni a korrupciót.

Baj, mert ezért nem halad az ország sehova.

Ausztriában elég sokat élek, ott közel sem így működnek a dolgok.

2010. szept. 21. 21:08
 6/8 anonim válasza:
szia!gyuri vagyok!
2010. szept. 21. 21:22
 7/8 anonim ***** válasza:
Mert nem állnak egymással jogviszonyban. Ha te kötsz egy szerződést a Marosi Gázvezeték Gravírozó Bt-vel hogy 100ezer forintért tulipánokat hímez az esőcsatornádra, attól hogy a leveleit Kovács Terike néni egrecírozta neked még a Marosi Bt felé kell fizetned, különben beperelnek szerződésszegésért.
2010. szept. 22. 00:16
 8/8 anonim ***** válasza:
74%

Választ a közbeszerzési eljárásokban találod. Az alvállalkozó (kis vállalkozás) egy közbeszerzésen, ami mondjuk 50 millió Ft. összvolumenű, nem tud versenyképesen labdába rúgni. Ezért van egy nagyvállalkozás (pénzfölöző), ami megnyeri a tendert, mert ő a melót el tudja végezni 40 M Ft-ból. Ezután kiadja a melót az alváll.-nak, aki kihozza 35-ből (mert különben más végzi el a melót!!!).

Az más kérdés, hogy 65 M lesz a végösszeg, mert szerződést 5M-ért újrakötik hü.lye indokokra hivatkozva. ERGO:

Vállalkozó haszna: 5M + 10 M

alvállalkozó haszna: 1-2M Ft.

melós haszna: 70.000 - járulékok

szerződéskötő haszna 5M Ft.

Na, ez a csúnya igazság!

2010. szept. 22. 07:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!