Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Ki a felelős, ha a mozgólépcső...

Ki a felelős, ha a mozgólépcső bedarálja a ruha szárát?

Figyelt kérdés

Hosszú ruhában volt ma a feleségem egy nagyáruházban, a mozgólépcső majdnem leszakította róla a ruhát. Szerencsére csak elkezdte bedarálni, de időben ki tudta húzni, így csak olajos és kicsit szakadt lett, nem lett belőle komolyabb baleset. (Természetesen ne menyasszonyi uszályra gondoljatok, hanem egy hétköznapi viseletre, egy nyári, kb. bokáig érő ruhára.)

Én azt mondtam neki, hogy szerintem ez az ő felelőssége ("hibája", mondjuk így), hogy nem figyelt a ruhája "libbenő" széleire és belekerült a lépcső mozgó részei közé, de azért csak felmerült bennem a kérdés, hogy vajon mit mond ilyenkor a jog?

Fontos tudni, hogy a mozgólépcső folyamatosan üzemelt, nem volt áramszünet, megakadás, stb. Azt viszont nem tudom, hogy vajon más is járt-e így azon a mozgólépcsőn és mi lett a konklúzió...

2022. júl. 18. 20:49
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
100%

#9 köszi, eddig erről nem is tudtam. Mondjuk én csak a B épületben voltam... De amilyen béna elrendezésűek néha ezek a legtöbb Plázák...

A Debrecen Plázában legalább párhuzamosan van a sima és a mozgólépcső, egymás mellett...

2022. júl. 19. 14:32
 12/12 anonim válasza:
100%
Ha ki van írva a mozgólépcső közelében, hogy használat saját felelőségre akkor őt terheli a felelősség
2022. aug. 10. 20:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!