Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Tüntetés, sajtó, sajtóigazolvá...

Tüntetés, sajtó, sajtóigazolvány - mi erre a törvényi szabályozás?

Figyelt kérdés

Az érdekelne, hogy van-e arra valamilyen törvény vagy jogszabály, ami leírja, hogy tüntetéseken, tömegmegmozdulásokon milyen kötelezettségek és jogok vonatkoznak a sajtó képviselőire, pl. egy tudósítóra.

Le van írva ez valahol tételesen, hogy ki számít sajtósnak?

És neki milyen jogai vannak, milyen kötelezettségei,

milyen feltételekkel végezheti ott a munkáját, egyáltalán mi az, amit kép-és hanganyag formájában rögzíthet, hogyan tudja magát igazolni, hogy sajtómunkás, stb.

Pl. ha egy törvényellenes, be nem jelentett tüntetésen tudósít, akkor ő is résztvevőnek, azaz törvénysértőnek számít?

Ha lehetséges, konkrét törvényeket kérnék, ha ilyen nincs, akkor kúria határozatokat.

Illetve ha nincs ezekre semmiféle egyértelmű jogi szabályozás, az is egy válasz.

Köszönöm.

2022. júl. 17. 11:24
 1/2 MDaniel98 ***** válasza:

[link]

Sajtótörvényben szerintem ennek is ben kel lennie valahol.

2022. júl. 18. 11:17
 2/2 anonim ***** válasza:

[link]

Idézet, egy fórumról: "Egységes igazolvány nincs, a céges meg lószt sem ér, amikor anno tüntikre jártam ki melózni akkor még meg is büntettek a zsaruk, mert a lezárt úton az úttesten mentem, hogy tudjam filmezni a járdán vonuló tömeget. Hiába lógott a nyakamban a plasztik 😀"

2022. aug. 23. 12:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!