Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Egy kiskorú mit kaphat egy...

Egy kiskorú mit kaphat egy gyilkosságért?

Figyelt kérdés
Ilyen nevelőintézetbe kerülne, vagy már börtönbe? Teszem azt 17 éves. Akkor már kerülhet börtönbe, hisz nincs 18? És hány évet kaphat?
2022. júl. 14. 23:02
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
100%

Aki hülye a joghoz, az még azt se tudná, hol keresse, melyik paragrafus, melyik szakaszig kell legörgetni netjogtárban, nemde?

És bocsánat hogy ebben a modern korszakban inkább bemásolni szeretek, nem magamtól leírni az egészet.

Amúgy amit bemásoltam az fejből is el tudom neked mondani, de nem vagyok hülye hogy ennyit gépeljek feleslegesen abban a kevés szabadidőmben.

Puszi a hasadra!

2022. júl. 16. 07:48
 12/18 anonim ***** válasza:
0%

#6 és # 8 vagyok.

#11 Méghogy kevés szabadidőd van. Dehogy kevés, allandóan itt esz a fene ebben a topikban, meg a rendőrségi-ben is. Sőt az emberek topikban is ott vagy, ezen felűl az ételek-italok>élelmiszerboltok topikban is. Válaszoltál azon kerdésemre is, hogy a bolt biztonsági őrök mirefel nem adtak a fiamnak jegyzőkönyvmásolatot mikor rajtakapták 15 ezer forintos lopáson. Fogyasztóvedelmis nő mondta, hogy kutya kötelességük lett volna adni.

Meg okoskodtál, hogy szabálysértésben nincs BILINCS. Hogy a fenébe lenne már. A helyszínen kiderűl, hogy 50 ezer alatti a lopott cucc, ha nincs minősítő körülmény, nem volt áruvédelmivel ellátva, rongálva csak simán ellopva a 15 ezer forint értékű cuccok akkor az tulajdon elleni szabálysértés és ha gyorsított eljárásban le akarják zavarni az ügyet, akkor, van bilincs, mert őrízetbe veszik az illetőt és megbilincselve viszik el és 72 órán belűl bíróság elé állítják. Őrízetbe vett személyt kötelező bilincsben vinni és az már ott a boltban kiderűl, hogy őrízet lesz, mert a szolgálatirányító tiszttel egyeztet a járőr és ha a szolgálatirányító tiszt arra dönt, hogy gyorsítottba folytatják le akkor utasítást ad a járöröknek, hogy úgymond "Hozzátok be, mert gyorsítottba lezavarjuk és emiatt őrízetbe kell venni." Az őrízetbe vétel nem a rendőrségen a fogdába szállítás megkezdésétől számít, hanem a boltban a rendőri intèzkedés kezdetétől.

2022. júl. 16. 18:53
 13/18 anonim ***** válasza:
100%
Te összekeversz valakivel. Tudod, elég sok felhasználója van ennek az oldalnak.
2022. júl. 16. 19:46
 14/18 anonim ***** válasza:
0%
Nézd. Nem csak a rendőröknek van eszük. Nekünk akik nem rendőrök is van eszünk, én fel tudlak ismerni az írásod alapján. Azt is levágom, hogy te rendőr vagy levonva a kommentjeid írás-szóhasználata alapján. Hiába mentegetőzöl. Nekem mindegy, nem érdekel, csak megjegyeztem kicsit hangosabban.
2022. júl. 16. 20:56
 15/18 anonim ***** válasza:

*Azt is levágom, hogy te rendőr vagy levonva a kommentjeid írás-szóhasználata alapján. Hiába mentegetőzöl*

Öhm, mikor mentegőztem és hol? Én nem emlékszem ilyenre.

Senki nem kérdezte eddig hogy rendőr vagyok-e, de ha már így szóba hoztad most, igen, az vagyok.

Sőt, pont ebből kifolyólag sem lehettem én az a válaszoló, akire hivatkoztál az előbb, hiszen valljuk be, elég ciki lenne pont nekem nem tudni a bilincshasználat eseteit. :D Ha már itt tartunk: viselkedéstől függ, nem a jogellenes cselekmények súlya szerint (hogy szabs vagy bcs).

2022. júl. 16. 21:11
 16/18 anonim ***** válasza:

Tegyük tisztába a helyzetet.

Egy kiflit lop az ember ha szuperül viselkedik is, ha arra dönt a rendőrség, hogy gyorsítottba le kell zavarni az ügyet, akkor őrízet van és bármilyen szuperjó együttműködő az ember, megbilincselik, mert őrízetben kötelező.

Mondok valamit, nem tudom hol olvastam de neten. Nem tudom visszakeresni. Előre szólok, hogy semmilyen értékbe soha ne lopjon senki. Na szóval: Kb. 3 éve olvastam neten, hogy jobb 50 ezer forint fölött lopni, mert ha valaki 50 ezer alatt lop és tettenérik, ha nincs minősítő körülmény, tulajdon elleni szabálysértés és akkor beviszik az illetőt meghallgatják majd nem mehet haza, mert őrízetbe veszik és 72 órán belűl bíróság elé állítják. Ha viszont 50 ezren felül lop, tettenérik, beviszik kihallgatásra és utána szabadon távozhat, mert az nem gyorsítottban megy. (Van gyorsìtott ott is, de ritka mint a fehér holló).

2022. júl. 16. 21:27
 17/18 anonim válasza:
Felfüggesztett szabadság vesztés mivel kiskorú a 17
2022. júl. 16. 21:28
 18/18 anonim ***** válasza:

Igen, vannak ún. elzárással sújtható szabálysértések, amiknél őrizetbe LEHET venni. Nem feltétlen lesz őrizet, mert sok tényező játszik közre. Ha fennál az őrizetbe vétel feltétele, akkor a szolgálatirányító (nem feltétlenül tiszt, akár tiszthelyettes, vagy zászlós is lehet) elindíthatja a bíróság felé az őrizetbe vétel igényét. Addig 8+4 óráig előállításról beszélünk.

50 ezer alatt tulajdon elleni szabálysértés (szabálysértési őrizetbe vehető, ha...), 50 ezer felett kisebb értékre elkövetett lopásról beszélünk. Lopás esetén is bent lehet tartani, és el lehet vinni a fogdára, de ott már még több feltételnek kell fennálnia és igazából nem is erről akarok írni, ez már letartóztatásba is átmegy, ami büntetőeljárásjogba tartozik.

Volt már példa olyanra, hogy valakit a biztonsági őr elcsíptett, és a bolti szarka megúszta egy 20 ezres csekkel.

De igen, olyan is megeshet, hogy őrizetbe veszik ezért, mert más feltételek állnak fenn. Minden eset más!

A bilincs - amíg az előállítóba beszállítják, ha használatára a 4 eset valamelyike fennál - és a fogdára szállítás speciális vezetőszáron, más. Ne keverd.

2022. júl. 16. 21:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!