Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Közös teherviselés? Távhővel...

Közös teherviselés? Távhővel fűtők véletlenül maradtak ki az emelésből? Vagy a kormány félt, hogy a pestiek kimennek százezren az utcára?

Figyelt kérdés

2022. júl. 14. 22:36
 1/9 anonim ***** válasza:
67%
Jön majd az is!
2022. júl. 14. 22:36
 2/9 anonim ***** válasza:
78%
Eddig a távhőt szidták, hogy az drága, és hülye, aki távhős lakást vesz, most az lett a kedvezőbb.
2022. júl. 14. 22:40
 3/9 anonim ***** válasza:
75%
Nyugi, a távhős is megfizeti, másképp, mert a távhős is vásárol termékeket, szolgáltatásokat, amiknek beépül az árába minden ilyen emelés. Nem a távhőn fizetjük meg, máshol. Mindenki viseli a közös terhet Orbán haveri körén kívül. De majd megfizetnek ők is, amikor a híveikből elegen ébrednek fel.
2022. júl. 14. 23:07
 4/9 anonim ***** válasza:
81%
Panelprogramos lakásban lakunk, ettől már csak a passzívház lenne olcsóbb. Mi azóta nem kellett hogy bekapcsoljuk a fűtést.
2022. júl. 15. 07:13
 5/9 Isti22 ***** válasza:
76%
A távhőt nem igazán érinti az energiaválság, bármilyen energiahordozóból elő lehet állítani. A pontos megoszlást nem ismerem, de pl. biomasszát is felhasználnak hozzá.
2022. júl. 15. 07:18
 6/9 anonim ***** válasza:
58%

/5 Isti22!

Az adott fűtőmű rendszertől függ.

Van ahol csak gázmotor van.

2022. júl. 15. 07:27
 7/9 anonim ***** válasza:
100%

Közös teherviselés...mi ez az utópisztikus gondolkodás? Azért költöztem panelba, mert anno erre volt pénzem. Vagy közös teherviseléssel besegítettél volna nekem egy családi házba? Nem. Amikor évekig fizettem a panelprogramot, hogy energiatakarékossá tegyük, akkor besegítettél a részletek fizetésébe? Nem. Legalább ennyi hasznunk legyen rajta.

Nagyon sokan élnek akkora házban, ami szükségtelenül nagy, most meg sírnak. Lehet elkezdeni takarékoskodni, mert az is lehet, hogy gáz se lesz télére.

2022. júl. 15. 07:46
 8/9 anonim ***** válasza:
55%
Vegyék ki a részüket a közös teherviselésből a CSOK-ot, babavárót, családi adókedvezményt, adómentességet igénybe vevő családok is végre.
2022. júl. 15. 08:02
 9/9 anonim ***** válasza:
100%
Közös teherviselés van, távhős gyerektelen egyedülálló aktív korú legális bejelentett alkalmazottként fizetem az idősek nyugdíját, a gyerekesek adókedvezményét, a betegek ellátását, a Fidesz elvette a magánnyugdíjpénztárakkal az öregkorom egyik anyagi pillérét, és ki tudja, mikor találnak ki egy újabb nyugdíjkorhatár emelést, szívok a CSOK miatt, mert az egekbe szöktek az ingatlanárak, a panelünk tele van kisnyugdíjassal, akiknek nem telik arra, hogy a ház korszerűsítését egyben megoldjuk, a panelprogramot meg a Fidesz leállította, nehogy már nekünk, távhősöknek sikerüljön korszerűsíteni. Bőven kiveszem a részem a közös teherviselésből, én csak 20%-ot, de azt is egy adott összegig igényelhetek vissza az adóból nyugdíjpénztár, egészségpénztár, nyugdíjbiztosítás címén, amit a nettó jövedelmemből fizetek.
2022. júl. 15. 12:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!