Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Mi ez új KATA-törvénye ellenes...

Mi ez új KATA-törvénye ellenes tüntetés pontosan? Valaki felvilágosítana?

Figyelt kérdés
2022. júl. 13. 22:53
 1/9 anonim ***** válasza:
93%
450 ezer katas adozobol kitettek kb. a 90%at, ezek most 3x-5x annyit fognak adozni mint most vagy mennek feketezni.
2022. júl. 13. 22:57
 2/9 anonim ***** válasza:
86%
Szűkítik a KATA-sok körét, más adónemet kell választaniuk amiben megnő az adóteher - így érthetően nem tetszik nekik (ki akar több adót fizetni?).
2022. júl. 13. 23:01
 3/9 Ypszilon1980 ***** válasza:
100%
Az a baj vele, hogy ezzel megszűnik a másodállású KATA is. A főállású havi 50 ezer helyett fizet 150-et kb. A mellékállású 25ezer helyett fizethet 150-et. De a legnagyobb gond nem ez, hanem az, hogy pl. megnő az adminisztrációs teher, kell majd könyvelő, könyvvizsgáló, és kb. 1 hónapod van eldönteni mi más legyen ehelyett és nem számlázhatsz cégnek.
2022. júl. 13. 23:10
 4/9 anonim válasza:
58%
Igen, a sok adócsaló katás megkapta jogos büntetését. Így én, aki eddig adócsaló katásként mindig mindent bevallottam és tisztességesen adóztam, most kénytelen leszek külföldön céget alapítani és oda adózni, a magyar politikusok meg bekaphatják az összes f@szomat, pápá!
2022. júl. 13. 23:12
 5/9 Ypszilon1980 ***** válasza:
Én meg másodállású vagyok, direkt azért, hogy a plusz jövedelmemet ne feketén kapjam és fizettem mindig rendesen az adót is, akkor is ha nem volt bevételem. Így ezt megszűntetem, mert az adót nem tudom kitermelni, és csak majd kapom kézbe a pénzt, ergo sokan vannak így, pont, hogy visszakényszerítenek feketébe. De nem baj, mert így 25 rugóval beljebb leszek.
2022. júl. 13. 23:18
 6/9 anonim ***** válasza:
0%
most komolyan ha valakinek vallalkozasa van es elet halal kerdest csinal abbol hogy havi 50 et vagy 150 et adozik, az ne is kezdjen vallalkozasba.
2022. júl. 13. 23:30
 7/9 Ypszilon1980 ***** válasza:
100%
Csakhogy van aki a plusz jövedelmét is be szeretné vallani, és nem csak ebből él, nem beszélve, hogy az összes vállalkozás, aki bent marad, meg emel mindent. Aki kb. eddig keresett 500-at, az most nem 450-et, hanem 350-et fog tudni hazavinni és a jelenlegi helyzetben ez nem mindegy, jelentős a különbség. Egyébként igaz, aki ezt nem bírja kitermelni és lenyelni, az ne vállalkozzon és nem is fog, majd kapja kézbe számla nélkül, adózatlanul.
2022. júl. 13. 23:39
 8/9 anonim ***** válasza:
100%

"most komolyan ha valakinek vallalkozasa van es elet halal kerdest csinal abbol hogy havi 50 et vagy 150 et adozik, az ne is kezdjen vallalkozasba."

Ez a letezo legostobabb ellenerv ami jol mutatja hogy a magyar tarsadalomnak fogalma nincs a vallalkozasrol. Mi a feneert kene mindenkinek ratennie a fel eletet egy vallalkozasra es annyit keresni amennyit lehet? Tipikus katasok voltak az otthon levo anyukak, egyetemi hallgatok, aktiv nyugdijask, akik nem tudtak vagy akartakannyit foglalkozni vele hogy havi 100-200 ezernel tobbet kivegyenek belole. Most ezt kb kinyirta a kormany.

2022. júl. 14. 00:43
 9/9 anonim ***** válasza:
100%

Tipikus katasok pl az ujsagirok is akik ahelyett hogy dolgoznanak egy adott lapnak, inkabb tobb lapnak irnak cikkeket akik alvallakozokent fizetik ki ezeket az ujsagirokat.

Vagy vannak programozok akik kisebb projecteket csinalnak cegeknek, pedig elmehetnenek dolgozni 1 cegnek mint alkalmazott. Viszont alkalmazottkent sokkal tobb az ado mint KATAskent.

A fodrasz peldaul nem tud elmenni alkalmazottkent szinte sehova mert minden szalon csak berbe ad egy szeket nekik es ok sajat maguk hozzak a vendegeiket. Nekik jo a KATA mert maganszemelyeknek szamlaznak, a szalonnak kifizetik a berleti dijat es kesz.

Na de az ujsagiro, programozo, fordito tudna alkalmazottkent is dolgozni.

Ha nem akar akkor meg tessek KFT-t alapitani es csinaljak ugy mint a nagyok.

2022. júl. 14. 03:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!