Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Jegyzőkönyv elévül? Látszik...

Jegyzőkönyv elévül? Látszik az erkölcsi bizonyítványban?

Figyelt kérdés
Sziasztok! Tavaly nyáron átszaladtam egy kocsi előtt, ami elsodort és erről jegyzőkönyv készült, a rendőrök azt mondták, hogy esetleg valamilyen kisebb pénzbüntetésre számíthatok. Erről azóta se kaptam semmilyen értesítést vagy hogy lesz-e bármi következménye, tehát levélben ezzel kapcsolatban nem kerestek. Egy ilyen eset erkölcsi bizonyítványban látszik? Tényleg nem tudok erről semmit egyszerűen, soha nem követtem el semmit. Mostanában jelentkeztem egy állásra, emiatt vetődött fel bennem a kérdés. Köszönöm, ha tudtok segíteni.

2022. júl. 13. 13:41
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

A jegyzőkönyv "nem évül el" mert annak önálló joghatása nincs az adott eljáráson kívül. Ott porosodik valamelyik előadó íróasztalán a másik 50 ügy között. Ha lesz ideje "odaérni" akkor feldolgozza, ha nem lesz akkor lezárja az ügyet és megúszod bünti nélkül (ezt nem tudni előre, de lehet szerencséd lesz - személyi sérülés nem történt, kár nem keletkezett nem sos ügy).

Az erkölcsidben NEM látszanak a közlekedési szabálysértések (főleg hogy nincs is döntés az ügyben), kérheted nyugodtan azt az erkölcsit teljesen tiszta lesz.

2022. júl. 13. 13:45
 2/5 anonim ***** válasza:
100%

Az erkölcsi biziben csak a börtönbüntetéssel (vagy felfüggesztettel) kapcsolatos bűncselekmények szerepelnek!

A közlekedési szabálysértés NEM ez a kategória.

2022. júl. 13. 13:47
 3/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a gyors válaszokat!!
2022. júl. 13. 13:51
 4/5 anonim ***** válasza:

Ugyan ez történt, átszaladtam a piroson, jól összetörtem valaki szélvédőjét kB. 3 éve.

Semmi.

Kifizettem a szélvédőt, kaptam egy figyelmeztetés.

Semmi.

Tiszta az erkölcsi.

2022. júl. 13. 14:20
 5/5 anonim ***** válasza:

#4 vagyok.

Nekem nem kellett egy fillért sem fizetni.

2022. júl. 13. 14:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!