Ha a párommal lesz gyerekünk akkor ő megkapja a svájci állampolgárságot?
Nem tudom jó helyre írom-e ki de talán van itt valaki aki tud ebben segíteni.
A párommal egy ideje együtt vagyunk és lassan eljön a baba ideje és csak elgondolkodtam, hogy ebben az esetben automatikusan kapja a baba a magyar és svájci állampolgárságot ha az apa svájci az anya magyar?
Nem vagyok ezekkel sajnos tisztában.
Én mindenképpen szeretném,hogy svájci állampolgár legyen hiszen itt élünk de felveheti a magyart is mellé?
Ő svájcban született..echte svájci.
De akkor ha jól értem a svájcit automatikusan kapja majd és a magyart külön kell kérvényezni?
Magyar állampolgár gyermeke automatikusan kap magyar állampolgárságot.
Ez országtól függ. Van ahol a területen születéssel kapja valaki, van olyan ahol nem fogadnak el többes állampolgárságot, stb.
A svájcit nem tudom, de magyar állampolgársága biztos lesz.
Ha a párod svájci, akkor tudnia kellene, hogy a születés jogán jár a gyereknek az állampolgárság. De rá is tudna guglizni, legelső találat:
"Bürgerrecht durch Abstammung
Sehr viele Staaten kennen wie die Schweiz das sogenannte «ius sanguinis», d.h. den Erwerb der Nationalität durch väterliche oder mütterliche Abstammung. "
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!