Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Ha a párommal lesz gyerekünk...

Ha a párommal lesz gyerekünk akkor ő megkapja a svájci állampolgárságot?

Figyelt kérdés

Nem tudom jó helyre írom-e ki de talán van itt valaki aki tud ebben segíteni.

A párommal egy ideje együtt vagyunk és lassan eljön a baba ideje és csak elgondolkodtam, hogy ebben az esetben automatikusan kapja a baba a magyar és svájci állampolgárságot ha az apa svájci az anya magyar?

Nem vagyok ezekkel sajnos tisztában.

Én mindenképpen szeretném,hogy svájci állampolgár legyen hiszen itt élünk de felveheti a magyart is mellé?

2022. júl. 12. 22:29
 1/8 anonim ***** válasza:
19%
Igen
2022. júl. 12. 22:33
 2/8 anonim ***** válasza:
79%
Ha az apa papiron svajci, a gyerek is automatikusan svajci lesz. Mi nem vettuk fel a magyart melle.
2022. júl. 12. 22:41
 3/8 A kérdező kommentje:

Ő svájcban született..echte svájci.

De akkor ha jól értem a svájcit automatikusan kapja majd és a magyart külön kell kérvényezni?

2022. júl. 12. 22:42
 4/8 anonim ***** válasza:
100%
A svajcit igen, automatikusan kapja. a tobbit nem tudom, mi nem kervenyeztettuk.
2022. júl. 12. 23:14
 5/8 A kérdező kommentje:
Ohh értem
2022. júl. 12. 23:22
 6/8 anonim ***** válasza:
100%

Magyar állampolgár gyermeke automatikusan kap magyar állampolgárságot.

Ez országtól függ. Van ahol a területen születéssel kapja valaki, van olyan ahol nem fogadnak el többes állampolgárságot, stb.

A svájcit nem tudom, de magyar állampolgársága biztos lesz.

2022. júl. 13. 07:14
 7/8 A kérdező kommentje:
Hát így,hogy az apja svájci gondolom,hogy kellene kapnia nem? 🤷🏼‍♀️
2022. júl. 13. 09:02
 8/8 anonim ***** válasza:
100%

Ha a párod svájci, akkor tudnia kellene, hogy a születés jogán jár a gyereknek az állampolgárság. De rá is tudna guglizni, legelső találat:

[link]

"Bürgerrecht durch Abstammung

Sehr viele Staaten kennen wie die Schweiz das sogenannte «ius sanguinis», d.h. den Erwerb der Nationalität durch väterliche oder mütterliche Abstammung. "

2022. júl. 13. 11:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!