Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Elektormos sütőre illetve...

Elektormos sütőre illetve főzőlapra vonatkozó gyártói jótállás ("garancia") feltétele lehet-e az eszköz villanyszerelő által történő bekötésének igazolása?

Figyelt kérdés
Végignéztem az kérdéses eszközök jótállási feltételeit, de abban ilyen kikötést nem találtam, bár van egy formanyomtatvány hozzá, amin a szakember igazolni tudja az üzembehelyezés időpontját. Az is írják, hogy ha ez az időpont a vásárlástól számított X időn belül van, akkor az üzembehelyezés időpontjától él a jótállás, egyébként pedig a vásárlás időpontjától. Ebből én azt szűrtem le, hogy az üzembehelyezési igazolásnak csak akkor van jelentősége, ha vásárlás után nem rögtön kezdjük használni. Mellesleg a sütőn szabványos CEE 7/7 dugvilla van, szóval csak be kell dugni a konnektorba, nincs mit "üzembehelyzeni" rajta.

2022. jún. 30. 12:08
 1/7 anonim ***** válasza:
91%

Csak azok esetében, ha háromfázisra, fixre kell bekötni.

A simán konnektorba dughatós esetén nincs iylen....

2022. jún. 30. 12:14
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
Jól írja az első válaszoló, sütő esetében nem kell. Nálunk most volt konyha-felújítás, és csak a főzőlaphoz kellett az igazolás.
2022. jún. 30. 12:20
 3/7 anonim ***** válasza:
0%
Kizártnak tartom, hogy egy bíróságon ezzel a dumával a gyártó kibújhatna a felelősség alól.
2022. jún. 30. 12:21
 4/7 qkker1 ***** válasza:
100%

"Kizártnak tartom, hogy egy bíróságon ezzel a dumával a gyártó kibújhatna a felelősség alól."

Simán kibújhat, mert nem tudod igazolni, hogy szakszerűen lett bekötve.

2022. jún. 30. 12:23
 5/7 A kérdező kommentje:
OK, akkor a sütő rendben van. És a főzőlap? Az is 1 fázisos, de 20A-es és fixre kell kötni.
2022. júl. 1. 08:54
 6/7 anonim ***** válasza:
Csak ne valami gyorstalpalós okj mekk mestert engedj be a házba mert csúnya vége lehet.
2022. júl. 23. 12:35
 7/7 anonim ***** válasza:
Nálunk (Debrecen) csak az EON-nál bejegyzett villanyszerelő általi bekötést fogadják el.
2022. júl. 23. 13:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!