Hova tudok ezzel a büntetőperrel továbbmenni?
Kereszteződésben, kamera is van, a fiamat egy kerékpáros elütötte, megsérűlt a lábujjai be lettek gipszelve. A vétlen fiam a bicikliút mellett várta a zöld lámpát gyalogátkelőnél. Nem nagyon lehet a gyalogátkelőhelynél máshol várni a zöldet, mert a marhák a járda mellé építették a kerékpárutat közvetlen. Kiderűlt, hogy a kerékpáros 40 éves férfi egyik kormányt sem fogta, úgy hajtott, és nem is az utat figyelte, hanem a telefonját pötyögtette. Rutinos kerékpárvezető, de mégsem. Egyértelműen ő volt a hibás, a fiam megsérűlt a biciklis is elesett és ahogy szokott lenni a hibás sosem sérűl meg, azaz biciklis srác nem sérűlt meg, egy karcolást sem szenvedett. Feljelentés megtörtént a helyi rendőrkapitányságon, el is rendelték a nyomozást, majd hamar meg is szüntették a rendőrök az eljárást, a biciklis megúszta.Egyértelmű azért, mert a biciklis srác apjának sok pénze van. Ezt én nem hagyom, tovább viszem az ügyet.
Hová milyen hatóságnak kell tovább vinni ezt az egészet?
A történetet leírtam.
Alapkérdések:
Van kamerafelvétel az esetről?
Honnan tudod, mit csinált a biciklis?
Pontosan mi volt a rendőrség álláspontja?
Szerintem max polgári pert indíthatsz kártérítésért.
Ez bűncselekmény. Három kamra rögzített. Mindhárom rögzítette a balesetet, az egyik pedig azonkívűl, hogy a balesetet is rögzítette a kereszeződéshez közeledve kb.35 méteren át végigkövette a biciklis útját. Az indoklásban pedig a felvételt kikérték, megtekintették, de a rossz minőség miatt baleset nem állapítható meg, olyan tanúkat nem sikerült felkutatni, aki releváns információval szolgálna. Krva jó egy hét alatt eldönteni, hogy nincs tanú és kész. A kamerák nem a rendőrséghez vannak bekötve, hanem az önkormányzat tulajdonában álló közterület fügyeleti bázisra. Ezt is megtudtam, eddig azt hittem, hogy a rendőrségre van bekötve. Az önkormányzatnál van ismerősöm, akivel jóban vagyunk, meg egy volt osztálytársam a közgázból akik ott dolgoznak.
Addig mentem, hogy a kamerafelvétel első osztályú jó minőségű. Az ismerősöm megmérte az illetékeseket, hogy megtekintenè, mert összeköttetésük van. Minden tisztán látszik, még a HÉV sínek is, a Dunából is. Ráadásul ez a kerületi kapitányság hatásköre.
Ja persze.. fű alatt kiadták neked a felveteleket....
Mese!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!