Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Egy allatnak tobb joga van...

Egy allatnak tobb joga van mint egy embernek?

Figyelt kérdés
Peldaul egy kutya hugyozhat mindenfele kovetkezmeny nelkul, de ha en ugyanazt teszem, szamithatok a rendori buntetesre.
2022. jún. 19. 15:37
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:

Szerintem két dologban van többletjoguk az állatoknak. Az egyik, hogy megfelelő életkörülményeket kell a számukra biztosítani, a másik pedig, hogyha nagyon betegek, akkor simán elaltatják őket. Míg ugye nálunk tilos az eutanázia. (Ebbe most ne menjünk bele, mert nem a vita kedvéért írtam.)

Ugyanakkor viszont az állatok sajnos ki vannak szolgáltatva az emberek kényének-kedvének. A magam részéről nagyon szigorúan büntetném az állatkínzást. A szomszéd házban élő idős méhész kaptárait a telelőhelyükön pár évvel ezelőtt felgyújtották.

Abban viszont igaza van itt az egyik hozzászólónak, hogy sok értelmetlen szabály is érvényben van, pl. az említett halpaplan...:S

De te, kedves kérdező valami eklatánsabb példát is hozhattál volna, mert mondjuk többek között az is megkülönböztet téged az állatoktól, hogy van benned annyi, hogy nem állsz meg mondjuk az Oktogon sarkán vizelni.

De mondjuk még azért sem jó ez a példa, mert régebben nem egyszer láttam embereket, akik két autó közt, vagy fal mellett, esetleg fa tövében végezték a dolgukat. Csak ugye őket nem kapták el.

2022. jún. 19. 18:37
 12/13 anonim ***** válasza:
27%

11-es, de aki beb@szik néha mint az albánszamár, annál néha előfordul 10 sör után, hogy nem bírja már visszatartani és az oktogon sarkán pisál.

DE A KUTYÁK MINDEN NAP ODA SZ@RNAK ÉS HUGYOZNAK! Akár 15 éven keresztül és többszázezren vannak Budapesten. Az mennyi sz@r,meg húgy?

2022. jún. 19. 18:43
 13/13 anonim ***** válasza:

Amint írtam, az állatok ki vannak szolgáltatva az embereknek.

Tehát nem a kutyának van több joga, mert nem a kutya tehet arról, hogy milyen gazdája van. (Egy felelős gazda eltakarítja a végterméket.)

Más kérdés, hogy pl. városban mondjuk egy agarat, vagy nagyobb testű kutyát tartani nem a legjobb megoldás az állat szempontjából. Sem.

Gondolom, te a 10-es hozzászóló vagy. Ha a közterület felügyelők végeznék a dolgukat, vagy több közterület felügyelő lenne, akkor kevesebb ilyen jellegű probléma adódna.

De mintha lenne valamilyen adó most azoknak a gazdáknak, akik nem házőrzőnek tartják a kutyát.

Amúgy ismerős a probléma, nem tudom, olyan 10-15 évvel ezelőtt jártál-e pl. az ötödik kerületi Vitkovics Mihály utcában? Na ott aztán kellett kerülgetni rendesen.

2022. jún. 19. 18:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!