Mi történik, ha figyelmen kívül hagyjuk a levelet?
3 hete a fiamat elütötték egy városi kereszteződésben mikor biciklizett és még őt bírságolták meg annak ellénre hogy megsérült.
Akkor kifizettük a 30ezres rendőrségi bírságot és ezen kívül a gázoló még fél milliót követelt mert picit megkarcolódott a drága autója.
Milyen dolog ez, hogy elgázol egy kerékpározó gyereket és még ő követelőzik?! A fiam 10 napig enni sem tudott a jobb kezével, és az összetört biciklijét senki sem fizette ki. Természetesen nem fizettünk semmit az autóra és most 3hét után kaptunk egy ügyvéd által írt levelet, hogy megtörtént a hivatalos kárfelmérés és 680ezer forintot követelnek, és ha nem fizetünk akkor majd bírósági ügy lesz belőle.
Teljesen jogosan követeli a kárt. És meg is fogja ítélni neki a bíróság. Viszont jogod van a javítás számlája alapján fizetni ill fizetned kell az ügyvédi költséget is. Ezt írd meg az ügyvédnek!
És örülj, hogy a szabálytalankodó fiad egy kis kézfájdalommal megúszta!
“Tisztelt xy ügyvéd úr!
Köszönöm a levelét.
A fiam által okozott kárt a gépkocsi javítási számlája bemutatásával ki fogom fizetni.
Üdvözlettel”
3 éve pont így jártam.
Gyalogosként elütött egy autó.
Megsérültem, és a szélvédő is betört.
Volt rendőri helyszínelés.
Én voltam a hibás, ezt rögtön el is ismertem.
Emiatt szabálysértésért figyelmeztetést kaptam.(Mert én közlekedtem szabálytalanul)
A kárt fizettem, jobban mondva a lakásbiztosításom felelősségbiztosítása állta.
Attól még, hogy megsérült, lehet, hogy ő a hibás.
Ha nem reagáltok a levélre, majd kaptok fizetési meghagyást. Ha arra sem reagáltok, jön a végrehajtó.
"Abban a kereszteződésben egyik sarokra sem volt kihelyezve semmilyen tábla, a gyerek nem tudhatta, hogy neki meg kellett volna állnia."
Öööö, mondjuk ha az autó jobbról jött, akkor nem tudhatta, hogy meg kellene állnia? Ha nem tudja a KRESZ-t, akkor mit keres az úton a fiad?
NEM lesz attól áldozat, hogy megsérült!
"17 éves. A baleset napján még 500ezret kért, most 3héttél később már 680ezer."
Teljesen bevett dolog, hogy egyezségként kevesebb összeget ajánlunk, mint amit perben követelünk. Ez is ösztönzi a feleket a megállapodásra. Ha nem megy, akkor pedig perben teljes kár + perköltség a követelés.
Egy ügyvéd
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!